fbpx
digitalisering

Mine favoritt-artikler fra 2019

I 2019 er det store forskjeller på hvilke artikler som har vært de mest populære og hvilke artikler jeg har opplevd som mine beste og viktigste. Her er mine 12 favoritt-artikler for 2019.

I løpet av 2019 publiserte jeg 269 artikler. Færrest i juli (6 artikler). Flest i november (34 artikler). Det er ikke sjeldent at de artiklene jeg personlig er mest fornøyd med, er artikler som ikke alle andre synes er like interessante. 2019 har på mange måter vært et jubileumsår. 50 år siden internett (ARPANET) ble etablert, 40 år siden jeg «begynte med data» og 30 år siden Sir Tim Berners-Lee skapte World Wide Web.

kunstig intelligens

Stadig mer kunstig intelligens

2019 som sådan har handlet mye om stordata og kunstig intelligens. Om Kina-frykt/skepsis og handleskrig med USA. Smarthøyttalerne må sies å ha skuffet i 2019, og interessen utenfor Norge ser også ut til å være dalende. Facebook har ikke opplevd like mange skandaler i løpet av året, og det har også ført til rekordlav medieinteresse. Butikkdøden rammer stadig flere, samtidig som nye netthandels-trender brer seg. Tillit omtales ofte som «den nye oljen», konspirasjonsteorien om at Facebook lytter på hva vi sier lever i «beste velgående» og Innovasjon Norge mener begrepet digitalisering er komisk. Samtidig var 2019 det året Norge (endelig) fikk sin første digitaliseringsminister.

Her er mine favoritt-artikler for 2019.

Takk for i år / Hans-Petter

 

Januar

40 år med «data». 40 år med digitalisering

 

Februar

Kinesere som jobber i Norge kan bli pålagt å spionere for Kina.

 

Mars

World Wide Web er 30 år

 

April

Rekordlav (medie)interesse for Facebook

 

Mai

VG har (nesten) like dårlig omdømme som Facebook. Spiller det noen rolle?

 

Juni

5 netthandels-trender å følge med på

 

Juli

Kunstig intelligens – Er du optimist eller pessimist?

 

August

Har lufta gått ut av smarthøyttaleren?

 

September

For SAS er data gråstein, ikke gull

 

Oktober

Internett 50 år!

 

November

Facebook lytter ikke til samtalene våre!

 

Desember

Innovasjon Norge direktøren synes digitalisering har blitt komisk