fbpx
populær

De 17 mest populære artiklene i 2017

Fasit for 2017 er over 20 prosent vekst i antall unike besøkende og nesten 45 prosent vekst på mobil. Takk for 2017. Her er de 17 mest populære artiklene som ble lest i løpet av året som har gått.

Når 2017 skal oppsummeres med bakgrunn i hva jeg har skrevet om, så ser DAB ut til å være en aldri så liten gjenganger. Og det er kanskje ikke så rart med tanke på at 2017 går ned i historiebøkene som det året Norge som første og eneste land i verden «skrudde av FM-nettet» til fordel for den gamle «fremtids-teknologien» DAB. Intet mindre enn 3 saker handler om DAB.

Samtidig er det på mange måter svært variert hva gjelder det innholdet som har blitt mest lest. Det går litt i sosiale medier, litt i digitalisering, ledelse og politikk. Even Aas-Eng sin bok, Tidens Tegn, som jeg var den første til å skrive en bokanmeldelse på, kom inn på listen.

 

Hva vil jeg skrive om i 2018?

Det blir nok mye av det samme jeg vil jeg skrive om neste år som i år – og årene før der. Men det blir nok mindre om DAB vil jeg tro. Jeg tror jeg kommer til å skrive mer om personvern og sikkerhet. Mer om makten «The Four» har fått og det ansvaret de har. Og sikkert mye om den manglende (men nødvendige) innovasjonen i norske mediehus – så fremst de ikke overrasker «alle» med å virkelig bli kundesentriske og ikke bare annonsørsentriske.

Topp 17 i 2017

Takk for besøket i løpet av året som gikk. Ser frem til ny utgave av HansPetter.info og mye nytt i 2018.

Bildet tok jeg i 13-tiden på juleaften ute på Kvaløysletta, ca 20 minutter utenfor Tromsø-sentrum. Ikke helt relevant for en topp-liste, men hva gjør vel det.

Nok om det. Her er oversikten over de 17 mest leste sakene i 2017.

1. Dropp DAB i bilen – juni 2017: Ettermontering av DAB-radio i bil kan koste dyrt. Mye dyrere enn å oppgradere mobilabonnementet slik at du kan streame «ubegrenset«.

2. 3 enkle måter sjefen din kan bli kvitt deg på – september 2017: Sjefen kan ha sine grunner til å ikke «gidde» å skape trivsel og engasjement for sine «undersåtte«. Men han kan også skape misnøyen ufrivillig. Ved å være en dårlig leder.

3. Når er det best å publisere på Facebook? – april 2014: Finn ut når kundene dine våkner. Da du bør legge ut din første Facebook-post!

4. Slik ser du SKAM i utlandet – januar 2017: «Have no fear, SKAM i utlandet is here». Er du, eller noen i familien hekta på SKAM, blir det kanskje krise å stikke til utlandet. Men det finnes heldigvis en enkel (og billig) løsning!

5. Nå kutter jeg TV-kabelen – april 2016: Har du fjerde generasjon Apple TV er det ikke lenger noen grunn til å beholde TV-kabelen. Nå har endelig Dplay kommet som egen app, og med det 13 kanaler fra SBS Discovery.

6. Har du en Facebook-side MÅ du lese Facebook-Effekt 2016-rapporten – februar 2017: Hva fungerer og ikke på Facebook? Må du promotere postene dine? Fungerer video bedre enn bilder og lenker? Og hvor gode er norske selskaper på Facebook? Facebook-Effekt 2016 gir deg svarene!

7. FM-radio blir ny global mobil beredskapsstandard – juni 2017: Mens Norge som det eneste land i verden som skroter FM og satser på DAB, jobbes det nå for at FM skal bli en global beredskapsstandard.

8. 10 tips for å bli en bedre foredragsholder – april 2014: Det er ikke mye som skremmer folk mer enn å holde et . Her er 10  til hvordan jeg etterstreber å være en god foredragsholder.

9. Kjære Espen. Jeg skriver til deg for å fortelle deg at jeg ikke vil at du skal ringe meg – februar 2017: Jeg følger Aftenposten på Facebook, abonnerer på avisen din og leser det du skriver, men du kjenner meg (nok) ikke. Jeg er daglig leder for den norske nettsiden HansPetter.info, og jeg vil ikke at du skal ringe meg for å selge flere aviser!

10. MeToo bør minst vare til kvinnene selv mener det er nok – november 2017: Er det menn der ute som mener at det begynner å bli nok #MeToo nå, så bør de ta seg en bolle. Eventuelt en runk. Alene!

11. Derfor bør du filme vertikalt og ikke horisontalt – mai 2017: Smarttelefonen er designet for å holdes vertikalt. Og med stadig mer video på mobil og via sosiale medier, er det ikke bare riktig, men viktig å produsere vertikal og ikke horisontal video.

12. Er digitalisering blitt keiserens nye klær? – mai 2017: Keiserens nye klær får stadig nye «eiere». Nå er det digitaliseringen sin tur til å kle seg naken.

13. Brød på døra fra Brødboksen og Morgenlevering – mai 2016: Like mye som jeg elsker å handle dagligvarer fra Kolonial.no, elsker jeg Brødboksen.no som gir meg rykende ferskt brød og croissanter på døra. Dagligvarer på nett er gull.

14. Når det folkelige bare blir flaut – august 2017: Jonas Gahr Støre karikerer lydmann på Facebook, og Erna Solberg reklamerer for selfie-filter på Snapchat? Fett eller flaut?

15. Taxi-mafiaen tar etter DAB-mafiaen – oktober 2017: Retorikken som ledelsen i taxi-næringen fører i sosiale medier skaper ikke mindre, men mer misnøye. Og det kan umulig næringen være tjent med.

16. Les Tidens Tegn innen årets Stortingsvalget – juli 2017: Even Aas-Eng har sammen med Katinka Sletten skrevet “Tidens Tegn – en roman om angst, sex og falske nyheter”. Les den innen årets Stortingsvalg!

17. Nettavisen langt fra verst i sin dekning av MDG-Lan – november 2017: Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum, har måttet tåle mye kritikk for sin omtale av «MDG-Lan«. Men de er på ingen måte verst i «klassen«.  Det tier selvsagt de andre avisene om.