fbpx

Nå kutter jeg TV-kabelen!

Har du fjerde generasjon Apple TV er det ikke lenger noen grunn til å beholde TV-kabelen. Nå har endelig Dplay kommet som egen app, og med det 13 kanaler fra SBS Discovery.

Jeg betaler i dag 6,600 kroner i året for leie av min PVR-boks og tilgang til de mest aktuelle TV-kanalene som NRK, TV2, TV Norge og TV3. I tillegg til en rekke andre kanaler som tilhører de samme selskapene. I tillegg betaler jeg 89 kroner i måneden for Netflix, 89 kroner i måneden for HBO Nordic og 129 kroner i måneden for TV2 Sumo. Til slutt kommer regningen fra iTunes når jeg leier en film eller en TV-serie ingen av de andre kanalene kan tilby meg (for øyeblikket).

Dekoderen ryker

Da Apple kom ut med sin fjerde generasjon ATV, var jeg raskt ute med å kjøpe meg en. Endelig hadde appene kommet til ATV, og med det skulle veien bli kortere til å kunne kutte TV-kabelen, kvitte meg med PVR-boksen, en fjernkontroll og ikke minst spare noen kroner på TV-forbruket. Det som holdt meg tilbake var at TV Norge og flere av de andre kanalene fra Discovery manglet. Men ikke nå lenger. Nå er Dplay lansert til Apple TV 4, og med den nye appen er alle Discoverys 13 kanaler dermed tilgjengelige.

Les også: Dekoderen dør (HansPetter.info 2010) – fremtiden tar litt lengre tid enn vi ofte tror….

TV3 mangler fortsatt, og mens appen glimrer med sitt frafall i ATV4, kan jeg bruke Airplay mellom en av våre iPhones eller iPads i huset. Det vil uansett kun være et spørsmål om tid før også TV3 play kommer som app til ATV4. ViaPlay er tilgjengelig, men gir meg ikke muligheten til å se TV3-programmene «lineært».

 

Med Dplay kan jeg legge til 79 kroner i måneden på mitt TV-budsjett, men nå har til gjengjeld anledning til å kvitte meg med 550 kroner i PVR-kostnader.

Regnestykket går opp

Før jeg nå skal kutte ut PVR-boksen har jeg sittet igjen med følgende TV-budsjett:

Totalt 957 kroner hver måned, eller omtrent 11,500 kroner i året.

Når jeg nå kutter PVR-boksen blir regnestykket slik:

Totalt 486 kroner hver måned, eller omtrent 5,800 kroner i året, noe som tilsvarer en kostnadsbesparelse på 50 prosent.

I tillegg til kanalene jeg abonnerer på til min ATV4, har jeg også tilgang til NRK (som jeg betaler for via TV-lisensen), Reuters TV, Mashable, VGTV, YouTube og en rekke andre TV-kanaler jeg benytter meg av i større eller mindre grad.

TV-kanalene blir apper

Apple-TV-4-fjernkontrollJeg elsket overgangen fra den vanlige TV-boksen til PVR. Nå kunne jeg forhåndsprogrammere opptak, og jeg hadde en TV-boks med innebygd harddisk. Med Apple TV trenger jeg derimot ikke å huske på å ta opp mine favorittprogrammer. Jeg trenger ikke å tenke på hvor mange timer med opptak jeg har igjen på harddisken til PVR-boksen. Alt ligger tilgjengelig via Internett og ATV4-appene. Kanalene har blitt apper, og alt er tilgjengelig on demand, men selvsagt også direkte. Og på toppen av det hele er alt også tilgjengelig hvor som helst og på hvilken som helst enhet.

Og den ekstra lille bonusen er at jeg i tillegg kan forholde meg kun til den lille fjernkontrollen fra min ATV4. Med den kan jeg slå av og på TV, veksle mellom appene (TV-kanalene altså), og skru opp og ned på volumet. Integrasjonen mot min Samsung TV «gikk av seg selv». Apple vet å gjøre det enkelt for kundene sine.

Betaler NRK-lisensen med glede

Selv om jeg kutter TV-kabelen, kommer jeg ikke til å gjøre noe som helst med NRK-lisensen. Jeg kunne sikkert plombert TV-en, osv, men det kunne ikke falt meg inn. NRK produserer utrolig mange gode programmer for både TV og radio. For ikke å glemme all den gode journalistikken de legger ut på NRK.no. Og alt sammen uten irriterende reklame.

Glimrende som spillkonsoll også

Og som ikke det er nok, så har jeg gjennom Apple TV 4 også fått meg et spillkonsoll. Jeg kan bruke fjernkontrollen som joystick, eller kjøpe meg en joystick, fra for eksempel Steelseries, som du også får kjøpt via Apple.no.