fbpx
stortingsvalg

Når det folkelige bare blir flaut

Jonas Gahr Støre karikerer lydmann på Facebook, og Erna Solberg reklamerer for selfie-filter på Snapchat? Fett eller flaut?

Sylvi Listhaug er i en «klasse for seg selv» hva gjelder sosiale medier, hvor retorikken hennes går sin «seiersgang«. Erna Solberg har fortsatt flest fans på Facebook, men må se seg kraftig slått av Listhaug. Men er all engasjement positivt? Er det engasjement som vinner velgerne?

Ingen har flere sinte-fjes som reaksjon på Facebook enn Sylvi Listhaug. Hun har også flest triste-fjes.

Og flest likes og hjerter. De to siste er det vel det de fleste ønsker seg, inkludert Støre og Solberg. Men like lite som likes gir til pålegg på brødet, så gir det noen garanti for flere velgere.

«Tar av på Facebook»

Jonas Gahr Støre vil bli statsminister, men viser at han har flere strenger å spille på i en ny film laget for sosiale medier….

….skriver Kampanje om den nye videoen som «tar av på Facebook». Videoen viser Støre karikert som en litt rufsete lydmann. Første jeg tenkte på var Narvestad fra Borettslaget, spilt av Robert Stoltenberg.

[srizonfbvidsingle id=10155828681529238]

Noen synes den er morsom. Andre ikke. Selvironi er det i alle fall i videoen. Støre (med god hjelp fra reklameselskapet Try) spiller på Støres «tåkefyrste-stempel». Men hva er poenget? Å vise Støre fra en mer humoristisk side? At han mestrer «Facebook-sjangeren»? At han er folkelig og «nedpå»?

Høyre tror på Norge. Og på Erna-filter på Snapchat

I Høyre-leieren har de fått med seg at «de unge er på Snapchat». Og helt sikkert også at de unge er fremtiden. Som om de kunne vært noe annet…… Og hva er det vi liker mest av alt på Snapchat; filter.

Det er i alle fall ikke politikere. Derfor har Høyre svidd av noen kroner på å reklamere på Snapchat, for et Erna-filter;

stortingsvalg

Peace, man!

Jeg hadde kanskje håpet på at jeg fikk et ansiktsfilter, men måtte ta til takke med en slags «ramme» hvor Erna kjører «Nixon» sammen med meg.

Erna Solberg

Jeg vet egentlig ikke om jeg skal le eller grine. Jeg vet egentlig ikke hva det var jeg forsøkte å gjøre på bildet her heller …. men særlig «Erna» blir jeg jo ikke. Verken utseendemessig eller politisk. Og denne «Nixon-greia», kombinert med en blå-rocka-skinnjakke. Folkelig og kul – hip nok for de unge?

Christian Laland, som er ansvarlig for sosiale medier i Høyre, skriver i en Facebook-post til meg at filteret blir veldig mye brukt, uten at jeg blir noe mer overbevist om at dette flytter velgere og vinner valget.

Ikke sint, bare skuffa

Jeg forventer mye av våre fremste politikere hva gjelder deres bruk av sosiale medier denne høsten. Jeg frykter også til dels hva de kan finne på. I alle fall noen. Legger man seg på dette nivået, tror jeg i alle fall vi ikke trenger å frykte «Trumpske» tilstander.

Digger du Erna, kommer du sikkert til å digge henne også etter dette filteret. Digger du Jonas så synes du sikkert videoen er hysterisk bra. Og motsatt hvis du ikke liker den ene eller den andre. Men flytter det velgere? Gjør det oss mer engasjerte (selv om vi trykker Like, kommenterer og deler? Det tror i alle fall ikke jeg.

Bedre debatter online?

På TV og i radio avbryter dere hverandre hele tiden – fordi dere må komme til ordet. Det gjør bare debattene dårlig. Og irriterende, og helt sikkert så meningsløse at mange går tilbake til sine gamle vaner, som YouTube, Netflix, Spotify og Facebook.

Gi oss noen skikkelige gode debatter her da vel – som ikke er presset på tidsskjemaet til de gamle mediene.

Ikke bruk opp valgkampkassa i alle fall på flaue filter og folkelige karikaturfigurer. Det blir sikkert noen Likes av det, men ikke nødvendigvis så mange velgere.

Rasmus øver på dørbanking

Etter at jeg la ut den posten her, ble jeg tipset om at Rasmus Hansson fra MDG også har satset på «morsomme» Facebook-videoer;

[srizonfbvidsingle id=10155583504212156]

Lykke til med valget. Måtte den «gærneste» politikeren i sosiale medier vinne…..