fbpx

Når er det best å publisere på Facebook?

Finn ut når kundene dine våkner. Da du bør legge ut din første Facebook-post!

Det er mange som spør meg om det – «Når er det best å legge ut en Facebook-post»?

Nesten like mange ganger kan jeg lese om når det er best, og lenge har jeg hørt på det sikreste tipset – rett etter halv ni om morran.

Samtidig har jeg ofte snakket om under foredragene mine hvor ofte en ny morgen starter med mobilen. At det er mobilen som vekker oss, at det første vi gjør etter å «swipe» over skjermen for å få vekkeklokken til å stilne, er å sjekke Facebook, Twitter, Instagram og litt epost. At vi gjør alt det her før vi snur oss over til andre siden for å sjekke om vår bedre halvdel har våknet. De fleste letter på smilet når jeg forteller denne historien, og sikkert fordi mange kjenner seg igjen.

Jeg har fortalt denne historien uttallige ganger og fortalt videre hvordan vi skifter mellom våre enheter i løpet av dagen, fra smarttelefoner, nettbrett, laptops, men at mobilen aldri er langt unna og som oftest den vi våkner og sovner til.

80% sjekker sin smarttelefon ila 15 min etter at man har våknet!

I følge IDC sjekker 80% av oss mellom 18 og 44 år smarttelefonen inne 15 minutter etter at vi har våknet og smarttelefonen følger oss i 22 av 24 timer i døgnet. Spør deg selv hvor mye i løpet av en dag at ikke telefonen er innenfor rekkevidde. Tenk litt på det – 8 av 10 av dine kunder eller ditt publikum sjekker med stor sannsynlighet Facebook innen 15 minutter etter at de har våknet. Spørsmålet du bør stille deg er kanskje når du tror de fleste av kundene har vekkeklokken sin på. For det er rundt den tiden du kanskje bør publisere din første post.

Mens mange av oss har blitt fortalt at det er best å publisere mellom halv ni og ni, er det kanskje enda bedre mellom halv syv og halv ni, eller til og med enda tidligere. Bommer vi for mye på tiden i forhold til når det er best å publisere, så går det raskt utover rekkevidden skal vi tro Socialbakers sin egen analyse som konkluderer med at over halvparten av rekkevidden til en Facebook-post inntreffer i løpet av den første halvtimen etter publisering. Den resterende halvparten i løpet av de neste 7 timene.

Vet du når kunden din våkner om morran, vet du når du bør poste på Facebook

Det var dagens første Facebook-post det, så når bør du ellers legge ut poster i løpet av dagen spør du kanskje. Jeg skriver «kanskje» med en ironisk undertone, for de fleste nøyer seg å poste kun en gang om dagen, Faktisk enda sjeldnere. I forhold til de 80 selskapene jeg kikket på i anledning av bloggposten «Verdiløse Facebook-Likes» var det kun to bransjesegmenter som poster mer enn en gang hver dag.

For de øvrige 14 bransjesegmentene jeg kikket på varierte frekvensen mellom 0,99 ganger i døgnet til 0 ganger. Altså ingen nye poster i løpet av den siste uken i følge LikeAlyzer som har gitt meg tilgangen til denne informasjonen. Det er ikke mye, og poster man så sjeldent som de fleste ser ut til å gjøre så forklarer også det i stor grad hvorfor så mange ikke ser ut til å nå ut til så mange heller når de først publiserer noe. Tidspunktet er feil så den potensielle rekkevidden blir redusert. I tillegg poster man så sjeldent at rekkevidden i tillegg blir begrenset fordi Facebook har redusert den organiske rekkevidden.

Spørsmålet er ikke bare når du skal publisere på Facebook, men hvor ofte..

Når er det altså best å publisere på Facebook?

Og en liten «final note» – et bilde sier mer enn 1000 ord og undersøkelser viser at poster med bilder engasjerer mye mer enn de uten.

Socialbakers-Brands-Most-Popular-Engaging-Facebook-Post-Types-Apr2014

Hvor mange ganger i løpet av en normal dag poster du på Facebook?

photo credit: Gatto Mimmo via photopin cc