fbpx
smarthøyttaler

Endelig kan du kjøpe Google Home i Norge

24. oktober 2018 er en aldri så liten merkedag i Norge. Nå er endelig Google Home og Google Home Mini offisielt tilgjengelig. Og det på norsk også. Google Home Max og Google Home Hub må vi derimot vente litt på.

De kom ikke før sommerferien som jeg først spådde. Ikke før høstferien heller. Men nå er de altså her; Google sine smarthøyttalere. På norsk. Men det er ikke alle som er tilgjengelig ennå. Den største – Google Home Max (som jeg kjøpte via Ebay tidligere i år) og Google Home Hub (Googles smarthøyttaler-skjerm) er ennå ikke tilgjengelig for det norske markedet.

Kommunikasjon- og PR-ansvarlig for Google i Norge, Helle Skjervold, svarer meg på e-post, da jeg spør om når Google Home Max og Hub kommer til det norske markedet;

– Google Home Max kombinerer Google-assistenten med premium lydkvalitet og vår Smart Sound-teknologi, og her i Europa er Google Home Max foreløpig tilgjengelig i Storbritannia, Frankrike og Tyskland – tillegg til USA. Vi har ingen øvrige lanseringsnyheter eller nye markeder å annonsere per i dag. Det samme gjelder Google Home Hub.

Her må vi rett og slett vente. Eller handle via Ebay, inntil videre.

 

Stemmen blir den nye fjernkontrollen

Høyttalerne styres med stemmen ved hjelp av den digitale assistenten Google Assistent, som gjør det mulig for brukerne å stille spørsmål og få svar på norsk gjennom enheten. Du sier rett og slett “Hey Google” eller “OK Google”. Her er ti ting Google synes er verdt å vite om Google Home og Google Home Mini:

1.Hi-Fi via Wi-Fi

Google Home er ikke bare en super hjelper, det er en knallgod høyttaler. Stort membranutslag, noe som sørger for krystallklar diskant og fyldig bass – kort sagt, Hi-Fi via Wi-Fi. Høyttaleren hører deg også godt når du sier «Hey Google», selv om du spiller av musikk, takket være fjernfeltsmikrofoner og Googles sofistikerte prosessering av naturlige språk. Og fordi Assistenten hele tiden utvikler seg, gjør Google Home det også.

2. Kraftig, liten hjelper

Google Home Mini er liten og sterk, omtrent på størrelse med en smultring, og den har alle de smarte funksjonene til Google-assistenten. Den er laget for å sende ut lyd 360 grader rundt seg, og fjernfeltsmikrofonene kan høre deg uansett hvor du står i rommet.

3. Voice Match som hører at det er deg

Google-assistenten gjenkjenner stemmen din (hvis du vil) og stemmen til opptil fem andre i hjemmet. Så hvis du spør assistenten om ditt neste møte i kalenderen sjekker den akkurat din kalender. Påminnelsene dine er også bare for deg. Så du ikke glemmer å gratulere bestemor med dagen.

4. Nyt musikken og nyheter

Bruk stemmen til å spille sanger, artister, album og spillelister fra populære musikktjenester som YouTube Music, Spotify (Free og Premium), TuneIn og flere andre. Du kan høre på låter via Bluetooth®. Du kan også få lokale og oppdaterte nyheter, og kan stille inn for eksempel NRK, VG, TV2, P4 eller Radio Norge som foretrukne leverandør når du ber om siste nytt.

5. Moro for hele familien

Google Home byr på moro for hele familien, som vitser, dyrelyder og sanger. I førjulstiden kan hele familien glede seg til en ny luke hver dag i Google Homes julekalender. Barna kan også få hjelp til leksene ved å stille ulike faktaspørsmål. Foreldre kan opprette kontoer for barn under 13 år og administrere kontoene i Family Link-appen.

 

 

6. Få svar fra Google

Google-assistenten har Google Søk, Maps og mye annet innebygd, så den kan svare på alt fra hverdagslige ting til utenomjordiske spørsmål, og den lærer hele tiden. Prøv å stille den spørsmål som «Hva mange bor det i Spania» eller «Hvor langt er det til månen?». I tillegg kan du blant annet få værmeldinger, trafikkoppdateringer, finansinformasjon, nyheter og sportsresultater.

7. Et hjem som jobber for deg

Google Home funker med flere merker smarthjemløsninger, noe som betyr at du kan styre lyset med for eksempel Philips Hue eller IKEA Trådfri-produktene. Bruk stemmen til å dempe lysene og slå av TV-en. Sjekk hvor mye snø det er på hytta via Nest-kameraet. Nye funksjoner kommer til hele tiden.

8. La deg underholde

Styr innholdet fra sofaen – uten å bruke hendene. Google Home fungerer med Chromecast, så du kan strømme serier, filmer og musikk på TV-en eller høyttalerne ved bare å bruke stemmen. Si «Spill av The Crown fra Netflix» eller «Spill av norsk musikk på Spotify». Du kan til og med kontrollere avspillingen ved å si «Spol tilbake 30 sekunder», «Sett på pause» eller «Neste episode». Ingen fjernkontroll. Så enkelt er det.

9. Få mer gjort

Assistenten er din lille hjelper. Når du sier «Hey Google, god morgen», får du det du trenger, som kalenderoppføringer, påminnelser, trafikkinformasjon og andre ting. Gi beskjed til alle i huset ved å si «Hey Google, kringkast på tide å dra for å rekke skolebussen», så spiller assistenten av meldingen på andre Google Home-enheter i huset.

10. Tilgjengelig når du trenger den

Assistenten er alltid der, klar for å hjelpe deg. Med assistenten på Home og på telefonen kan du glede deg over en sømløs opplevelse – uansett hvor du er. Sett en påminnelse på Home, så minner assistenten deg på det til riktig tidspunkt – enten du er i huset eller et annet sted.

Les mer om mine erfaringer med Google Home, smarthøyttalere og smarthus her eller klikk på lenkene under: