fbpx
Google Nest

Endelig kommer Google Home på norsk!

Først kom Google Assistant på norsk til iPhone og Android. 24. oktober kommer endelig Google Home på norsk. 

Stor ståhei da Google Assistant dukket opp på norsk litt tidligere i høst. Men terskelen for bruk vil bli betydelig redusert når vi ikke trenger å forholde oss til telefonen, men kan snakke til Google – på norsk – til Google Home-høyttalerne.

«I dag representerer ikke Google Assistant et stort fremskritt for hvordan hverdagen vår vil bli enklere» skrev jeg 14. september. Årsaken er flere. Blant annet at terskelen for å bruke en stemme-basert assistent er større når du må forholde deg til telefonen. «Samtidig er det kun et spørsmål om tid før stemmen vår blir den nye fjernkontrollen» fortsatte jeg.

Ikke mye brukt på mobil

Super-enkel-forskning – det vil si en liten spørreundersøkelse på Facebook-siden til HansPetter.info – bekrefter også dette. Google Assistant på mobil blir lite brukt:

Google Home

Det bildet tror jeg vil endre seg ved at den norske assistenten blir tilgjengelig på Google Home-høyttalerne.

Endelig Google Home på norsk

9. oktober slapp Google nyheten om at Google Home-høyttalerne kommer på norsk. Google Home og Google Home Mini (verdens mest solgte smarthøyttaler) blir tilgjengelig i norske butikker fra 24. oktober, men allerede i dag er det mulig å forhåndsbestille dem, skal vi tro pressemeldingen fra Google.

Nysgjerrige nordmenn

– ​Nordmenn er blant de mest nysgjerrige på ny teknologi og innovative løsninger, så vi ser frem til å følge mottagelsen av Google Home i Norge. Vi håper og tror at disse produktene kan spille en nyttig rolle i brukernes hverdagsliv, og at de gjør det lettere å fokusere på de verdifulle opplevelsene og aktivitetene man helst vil bruke tid på. 

 

Google Home

* Jan Grønbech. Leder for Google i Norge.

Skru av lyset og hør på norske nyheter

Når nå endelig Google Home kommer på norsk, vil ikke bare smarthøyttalerne forstå og svare på norsk, men Google Assistant vil ha fått ny funksjonalitet og integrasjoner med nye tjenester. Både norske og internasjonale. I tillegg til at du nå kan styre lampene dine fra Philips Hue eller IKEA Trådfri med din norske stemme, vil du også få siste nytt og annet innhold fra NRK, TV 2, P4 og Radio Norge.

 

Oppdatering 10. oktober: Selv om Google Home høyttalerne ikke kommer ut i butikkene offisielt på norsk før 24. oktober, snakker den norsk allerede nå. Har du en Google Home-høyttaler fra før av, kan du enkelt få den til å forstå og snakke norsk ved å oppdatere Google Home-appen fra din smarttelefon (Funket i alle fall på iPhone. Har ikke testet på Android når jeg skriver dette). Ingen norske nyheter er lagt til i listen over nyhetskilder. Stalltipset er at det vil vi måtte vente med, til 24. oktober.

Slik går du frem for å få Google Home på norsk

Etter hva jeg erfarer fungerer det – ironisk nok (siden Google eier Android) – kun på iPhone / iOS:

Lag meg en kaffe, skru av alarmen og varm opp bilen

Personlig gleder jeg meg til at Google Home vil vekke meg når jeg sover. At Google Home på badet vil kunne fortelle meg hvordan dagen min ser ut, og lese opp siste nytt. Jeg ser frem til å fortelle Google Home på norsk at jeg vil ha en fersk kopp kaffe når jeg kommer ned på kjøkkenet. Vel nede på kjøkkenet vil jeg kunne be Google Home skru på varmeanlegget i min Tesla, samtidig som jeg ber Google Home skru av hus-alarmen, slik at jeg kan slippe katten vår ut, uten at Verisure blir kontaktet.

Alt uten at jeg behøver å plukke opp mobilen en eneste gang. Med Google Home blir smarthuset vårt enda smartere. Og enklere. Og endelig på norsk.

Pris og tilgjengelighet:

 • Google Home koster 1 499 NOK og Google Home Mini koster 599 NOK. Enhetene er til salgs i ​Google Store​ og i Elkjøps butikker fra 24.oktober.
 • Google Home og Google Home Mini kan forhåndsbestilles gjennom Elkjøp, og innen utgangen av dagen i dag via ​Google Store​.

For ordens skyld: For alle som har kjøpt seg en Google Home-høyttaler fra før av – og som har den på engelsk, vil du fra og med 24. oktober kunne endre språket til norsk. Ingen grunn til å måtte kjøpe seg nye Google Home-høyttalere med andre ord.

Nå som Google Home (endelig) kommer på norsk, er det enda større grunn til å tro at salget av smarthøyttalere vil nå nye høyder i løpet av 2018.

Kommer du til å kjøpe deg en smarthøyttaler i løpet av 2018?
 • Har allerede kjøpt 52%, 101 stemme
  101 stemme 52%
  101 stemme - 52% av alle stemmer
 • Ja 32%, 63 stemmer
  63 stemmer 32%
  63 stemmer - 32% av alle stemmer
 • Nei 15%, 30 stemmer
  30 stemmer 15%
  30 stemmer - 15% av alle stemmer
Antall stemmer: 194
20. september 2018 - 31. desember 2018
Avstemming er stengt

 

Bilde: Fra soverommet mitt