fbpx
tekstdoktor

Wikinger og skjeder – Episode 36

Om språk, anglisismer, emojis og rettskriving med Norges eneste tekstdoktor, Christine Calvert.

Språk er identitet

Språk er viktig. Som et kommunikasjonsverktøy selvsagt, men språket vårt – og hvordan vi snakker og behandler språket, sier mye om oss selv. Det er en viktig del av vår identitet. Og er det en person som kan mye om språk og om tekst, så er det Christine Calvert – også kjent som Norges eneste tekstdoktor – en tittel som forøvrig er beskyttet!

Tekstevangelist

Christine underviser, holder kurs og foredrag om språket vårt, om eget kjærlighetsforhold til god tekst og godt innhold som et avgjørende virkemiddel i digital markedsføring. Hun har holdt på med skriving og innholdsutvikling i et kvart århundre, som tekstforfatter i reklamebransjen, global nettredaktør i DNV GL og som “tekstevangelist” i BEKK.

Forfatter

I tillegg er hun forfatter av to bøker – Skriv for nettet – kort og godt og Skriv så det selger, som kom ut for snart 10 år siden. Hun har også vært gjest hos meg tidligere – eller rettere sagt – Marius Karlsen og jeg – for snart 4 år siden, kort tid etter at vi hadde startet MediaPuls.

Korte oppmerksomhetsvinduer

Christine Calvert jobber for det meste i Oslo, men bor på vakre Hvaler. Og for kort tid siden, under en hytte-helg på nettopp Hvaler, møtte jeg Christine for å snakke om hvordan det står til med språket vårt – om små skjermer, korte oppmerksomhetsvinduer, emojis, anglisismer og rettskrivingsproblemer beriker eller raserer språket vårt.

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden