fbpx

Skriv så det selger!

Christine Calvert har skrevet en kort, men fantastisk god bok om å skrive godt. Skriv så det selger, eller «skriv så kunden kjøper». Anbefales på det sterkeste!

Disclaimer: Jeg er en god venn av Christine Calvert og fikk et eksemplar i postkassen. I tillegg er jeg også nevnt i boken – på side 98. Det foreligger derimot ingen forventning fra Christine Calvert at jeg skulle skrive en bokanmeldelse. Jeg er heller ikke på noen som helst måte betalt for å skrive denne anmeldelsen. Desto hyggeligere var det å registrere at MediaPuls ble nevnt. Såpass må jeg innrømme :)

tekstdoktor-christine-calvert

Får kundene dine til å kjøpe

«Forteller du en god historie, blir de hekta», skriver Christine Calvert – aka Tekstdoktor – på side 80 i den tredje utgaven av boken «Skriv så det selger!».

– Det viktigste er at leseren på en eller annen måte, får sympati med hovedpersonen – eller produktet – eller ideen.

Tenk så mye som blir skrevet, men aldri lest. Aldri delt. Aldri brukt. I følge en undersøkelse som ble utført i 2013 av SiriusDecisions, viste det seg at inntil 70% av innhold ble brukt. IDC gjorde en undersøkelse i 2015 som avdekket at 80% av alt innhold som markedsavdelingen lagde, aldri ble brukt av selgerne.

Alle som skriver bør lese «Skriv så det selger!»

– Kåre Valebrokk skal ha sagt følgende i et tv-intervju: «Å skrive er et helvete, men å ha skrevet er fantastisk.»

Slik starter boken, og fra første til siste ord, er dette en fryd av en bok å lese. Markørpennen min fikk skikkelig kjørt seg – for ja, boken til Christine Calvert er (dessverre) kun tilgjengelig på papir.

To ting jeg savner

For en bok som handler om å skrive, og i en hverdag hvor mer og mer av det skrevne ord er digitalt, og tilgjengelig på Internett, er det for meg en gåte at ikke Universitetsforlaget har «fått fingern ut» og gjort boken tilgjengelig for blant annet Kindle og iPad.

Og når jeg er inne på «forbedringsområder» så skulle jeg også ønske at boken hadde inneholdt lenker til nettsider hvor jeg kunne lastet ned noen av de beste rådene – som jeg kunne ha printet ut og hengt på veggen, for å minne meg om hva jeg bør tenke på når jeg skal «skrive så det selger!».

Raskt ferdig, men aldri helt ferdig

For dette er en bok du bør ha med deg til enhver tid. På de knappe 100 sidene – på en bok som er liten i størrelse, og stor i fonten – er det her en bok du kan bli raskt ferdig med, samtidig som du aldri er ferdig med den. Den oser av gode og viktige skrivetips, og alt er skrevet på en veldig lettlest og underholdende måte. Derfor vil du alltid finne gode grunner til å plukke opp boken igjen. Og igjen. Og nettopp derfor hadde det vært så utrolig beleilig om boken hadde vært tilgjengelig digitalt.

Om du har skrevet lite eller mye, spiller ingen rolle. Alle vil bli bedre til å skrive, av å lese «Skriv så det selger!». Som det står bak på boken også;

– Når du har lest denne boka, vil du overtale og overbevise gjennom tekstene dine, ved bevisst bruk av forskjellige virkemidler. Sett i gang – skriv så det selger! 

Det er ikke ofte du leser bøker med «salgsgaranti«, så hva venter du på – kjøp «Skriv så det selger!». Koster ikke mer enn 299 kroner fra Universitetsforlaget.no, og det er virkelig boken verdt!

 

Skriv-sa-det-selger-mediapuls-HansPetter