fbpx
Resett

Solide kvartalsresultater, Google svartelister og mediene bryr seg mindre om Facebook – Episode 19

Norske medier viser rekordlav interesse for Facebook. Google og norske annonsører boikotter Resett, Anita Krohn Traaseth lanserer ny podkast, og sosiale medier-gigantene vokser videre i 2019.

Påsken er over, og med det er podkasten «Hans-Petter & Co» tilbake igjen. Og selv om det har vært påskeferie, har det ikke manglet på saker å snakke om. Tvert i mot. Den alternative nyhetssiden Resett.no opplevde først å bli svartelistet, slik at annonsene deres ikke ble vist på siden deres. Deretter oppfordret Resett-lesere å boikotte de samme annonsørene, før Resett gikk ut og oppfordret sine lesere å klikke på annonsene deres. Resultatet ble at Google blokkerte samtlige annonser på Resett.

Rekordlav (medie)interesse for Facebook

Ikke siden første kvartal 2010 har norske medier nevnt Facebook like sjeldent. Antall ganger Facebook har blitt nevnt har gått fra 13,513 ganger, i løpet av første kvartal 2010, til toppnoteringen i første kvartal 2016, da Facebook ble nevnt hele 34,194 ganger, for så å ende opp med 16,538 omtaler i løpet av første kvartal 2019.

Samtidig ser det ikke ut til at det rammer Facebook. Er det fordi Facebook-trusselen ovenfor norske medier har blitt mindre? Er det fordi det ikke er like mange skandaler å skrive om, eller er det andre årsaker?

Øvrige temaer:

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: Jimi Filipovski via Unsplash