fbpx
Tillit

* Facebook-sjefen i Norge, Rune Paulseth, til venstre. Note to self: Ta aldri bilde MOT lyset :)

Ingen overlever over lang tid uten tillit – S4E142

Rune Paulseth har vært sjef for Facebook Norge i 5 år. Jeg fikk besøk av Facebook-sjefen, for å snakke om 2020, hjemmekontor, presidentvalg, makt, avhengighet og tillit.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Elsket og hatet

Få selskaper er like mye omtalt, elsket og hatet enn Facebook. Selv Document.no nyter høyere tillit enn Facebook her i Norge, ifølge en fersk undersøkelse fra Medietilsynet.

På den ene siden har vi liten tillit til Facebook. På den andre siden er vi fullstendig avhengige av plattformen og plattformene til Mark Zuckerberg. Til tross for anti-kampanjer, trusler om reguleringer, beskyldninger om monopol-tilstander og spredning av falske nyheter, er det lite som tyder på at verken annonsører eller brukere har planer om å forlate plattformgiganten med det første.

For Facebook går fortsatt så det griner. Paradoksalt nok vil noen si. Andre vil kanskje hevde det skyldes dobbeltmoralske annonsører og andre igjen vil si at det bekrefter hvor stor makt Facebook har blitt og hvor avhengige vi som brukere har blitt av plattformen.

Dårlig tillit. God økonomi

For snart ett år siden møtte jeg Rune Paulseth på Facebook sine kontorer i Oslo, for å snakke om blant annet det her. Om tillit, økonomi, brukere, annonsører og veien videre. Lite visste vi da at et virus skulle snu hverdagen på hodet og tvinge oss alle til å jobbe mer eller mindre kun fra hjemmekontoret. Lite visste vi da om hvordan USA-Kina-forholdet skulle forverre seg, eller at gigantene seg i mellom skulle bli uvenner. Eller at Donald Trump skulle true med å stenge ned både Facebook og Twitter, fordi plattformene begynte å fjerne eller undertrykke alle løgnene hans.

Nå har jeg fått besøk av Rune Paulseth igjen – for å høre hvordan 2020 har gått. Om det fortsatt er gøy å jobbe i Facebook og hvordan Covid-19 har påvirket dem – på godt og vondt.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer