fbpx
facebook markedsføring

Facebook er Norges største medium – S2E75

Facebook-sjefen for Norge, Rune Paulseth, gjester podkasten for å snakke litt om året som har gått, og hvordan Facebook vil vokse i størrelse og viktighet for oss som brukere og virksomheter i 2020.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Lav tillit, uten at det påvirker bruk og inntekt

Ved inngangen til 2019 skrev jeg at Facebook hadde opphevet tyngdeloven. At Facebook fortsetter å vokse – både økonomisk og i antall brukere – og det til tross for flere år hvor personvernskandaler har vært en del av hverdagen. Det har gått hardt ut over tilliten, men på ingen måte utover bruken av Facebook. 

I 2019 har det også blitt færre skandaler. Det mest kontroversielle i år har handlet om Libra – Facebooks initiativ til en digital valuta. Mark Zuckerberg har fastslått at “fremtiden er privat”, infrastrukturen til Facebook, WhatsApp og Instagram, har blitt slått sammen, og selskapet har fått ny logo. 

Norges største medie

Flere medier skrev tidligere i år at Facebook har blitt et gamlismedium, uten at det medfører riktighet. Ipsos sin SoMe-tracker viser for 2018 og 2019 under ett, at de aller aller fleste – både unge og gamle, fortsatt bruker Facebook i det daglige. I en eller annen forstand. På samme måte som det nesten er umulig å komme seg unna Google i løpet av en hverdag, er det ikke lett å ikke være innom Facebook på en eller annen måte – være seg den gode gamle «blå-Facebook», Facebook Messenger, Facebook grupper, Instagram, Instagram Stories eller WhatsApp. 

Og med et medieforbruk som hele tiden er i endring, hvor vi i stadig mindre grad blir servert markedsføring via tradisjonell og lineær TV-titting, kringkastet radio-reklame eller i papirbaserte aviser, blir Facebook enda mer viktig hvis formålet er å nå veldig mange raskt. 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Mindre støy

Facebook er fortsatt ikke perfekt. Det er fortsatt mye som kan bli bedre. Men mitt inntrykk nå som vi er i ferd med å avslutte 2019, er at det er mindre støy rundt Facebook. Det tror jeg nok også de norske ansatte i Facebook Norge har merket. 

Jeg traff på den norske Facebook-sjefen, Rune Paulseth, for kort tid siden, for å snakke litt mer om hvordan det står til med Facebook. Hvilke tanker han har gjort seg om Facebook sin posisjon i det norske markedet i 2019, og hva han tenker om 2020 og årene fremover. 

Og jeg begynte praten med å spørre Rune om hvordan han selv føler 2019 har gått, og om det har vært hyggeligere å jobbe for Facebook dette året, fremfor de foregående.

God fornøyelse.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsor: