fbpx
big data

SAS behandler data som gråstein og Schibsted har revurdert ting i 180 år – Episode 52

Skolen til min datter vil bruke bilder av henne til markedsføring. SAS vet ikke hvor jeg bor, Schibsted endrer navn og logo, og Stordalen gikk i reklamefella.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Tvunget til å godta at bilder av min datter blir brukt til markedsføring

Min yngste datter har i år begynt på ungdomsskolen. I den anledning har hun fått dans i valgfag. Hun går på Midstuen og danse-timene er i regi av Vinderen Dansestudio. For å registrere min datter til et valgfag i regi av skolen, må jeg godkjenne at “bilder av eleven kan brukes til markedsføring”.

SAS vet fortsatt ikke hvor jeg bor, selv om jeg har bodd i Oslo i de 25 årene jeg har vært kunde

-Nå er det bare 5 dager igjen til din reise til Oslo. Skreddersy reisen etter dine ønsker, slik at den blir akkurat så behagelig som du vil ha den.

 

Data er gull, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Men ikke hvis vi bare sitter på dem. Da er de ikke mer verdt enn gråstein. Det erkjente SAS for 8 år siden. Da skulle selskapet bli bedre til å utnytte den kunnskapen og innsikten selskapet hadde om kundene sine. 8 år senere har det ikke skjedd så mye mer. 8 år senere blir dataene til SAS fortsatt behandlet som gråstein.

DigitalNorway har lansert et nytt sosialt nettverk

I 2017 ble Digital Norway lansert. Tolv norske storselskaper går sammen i digital-allianse, skrev Dagens Næringsliv. I våres lanserte Digital Norway også et eget sosialt nettverk – en krysning mellom Facebook og LinkedIn, med app for både iOS og Android. Et sosialt nettverk fri for katter, barnerumper og middagsretter. Og ikke minst – hatprat, sjikane, trusler og hets.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Schibsted endrer logo, navn og slagord

For kort tid siden kunne vi lese at Schibsted bruker millioner på ny logo. Navnet endres og et nytt slagord skal bidra til å gjøre mediekonsernet mer synlig. ussingen av logo har kostet 6 millioner – det inkluderer eksterne konsulenter, samt implementeringen av selve logoen. Det har jeg null problemer med. Det jeg reagerer på, eller stusser over, eller stiller spørsmålet ved, er det nye slagordet. Et slagord som skal trekke en linje tilbake til Schibsteds opprinnelse for 180 år siden.

Rethinking things since 1839

Er det så smart å trekke en linje tilbake til 180 år med å «revurdere ting»? I et mediemarked som endres stadig raskere og hvor levetiden til selskaper blir stadig kortere?

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

Bilde: Kelley Bozarth via Unsplash