fbpx
markedsføring

Skolen tvinger meg til å godta at bilder av min datter blir brukt til markedsføring

Datteren min har begynt på ungdomsskolen og valgt dans som valgfag. Valgfaget krever registrering og at bilder av henne kan bli brukt til markedsføring. 

Dans i valgfag  

Min yngste datter har i år begynt på ungdomsskolen. I den anledning har hun fått dans i valgfag. Datteren min går på Midstuen ungdomsskole og dansetimene er i regi av et dansestudio i nærheten. 

For kort tid siden fikk vi en e-post hvor vi som foreldre fikk i oppgave å registrere en profil på dansestudioets nettside. Det er ikke noe problem i seg selv, tenkte jeg. Årsaken som ble oppgitt i e-posten var også grei.

 

Vi er mange og jeg er en lærer som ikke er oppe på skolen til daglig og ser jentene, så jeg trenger å øve.

 

Det er åpenbart ikke mange gutter som velger dans som valgfag i 2019. Forøvrig ingen jenter som har valgt programmering heller. Dessverre. Uansett, vi ble pent bedt om å opprette en profil for at danselæreren skulle lære seg elevene å kjenne ved navn og bilde, samt ha full kontaktinformasjon til oss som foreldre i tilfelle behov eller en ulykke. 

Bilder kan brukes til markedsføring

I skjemaet skulle vi legge til bilde, fylle ut navn, alder, adresse og hvilken skole jentene går på. I tillegg fylle ut navn og telefonnummer på oss som foreldre hvis jenta er under 18 år. Men for å registrere min datter til et valgfag i regi av skolen, så måtte jeg også godkjenne at “bilder av eleven kan brukes til markedsføring”

markedsføring

Jeg får med andre ord ikke registrert henne uten at jeg har krysset av for at «jeg godtar at bilder av eleven kan brukes til markedsføring». Det finner jeg svært problematisk!

For det første burde ikke det være nødvendig for at danselæreren skal huske hvem min datter er. For det andre burde det ikke være nødvendig for at min datter kan gå på dans som et valgfag på skolen. Og for det tredje vil jeg tro at dette bryter med personvernet. At jeg som forelder må godta at bilder av min datter vil bli brukt til markedsføring. 

Brudd på personvernloven?

Jeg har tatt kontakt med Datatilsynet for å høre om dette virkelig er “innafor” eller ikke, og vil komme tilbake med en oppdatering når jeg har fått svar.

 

Bilde: Ahmad Odeh via Unsplash