fbpx
strømmetjenester

MediaPuls 264 – TV-stasjoner samler seg i kampen mot Netflix og Amazon

Tv-stasjoner i Europa begraver gamle stridsøkser og går sammen for å ta opp kampen mot alle strømmetjenestene. YouTube utfordrer strømmetjenestene med YouTube Music. Virke frykter butikkdød i Norge og 4 av 10 slettet en sosiale medier-konto i løpet av det siste året.

Kampen om strømmekundene (og kapitalen)

I Danmark har regjeringen bestemt seg for å innføre en Netflix-skatt som gjør at alle strømmetjenester må investere to prosent av den danske omsetningen i nytt danskspråklig innhold. I Storbritannia går BBC, ITV og Channel 4 sammen og investerer 1,3 milliarder kroner for å utvikle en felles strømmeplattform for videoinnhold. Lignende konsolideringer og satsinger skjer samtidig i Spania, Frankrike, Tyskland, Italia og Russland.

Kan vi se det samme skje i Norge?

YouTube utfordrer Spotify og Netflix med YouTube Music Premium

En av de store snakkisene de siste dagene har vært YouTube Music. Og YouTube Premium. Vil YouTube Music bli en konkurrent til Spotify og Apple Music? Vil YouTube Premium bli en konkurrent til Netflix, HBO og Amazon Prime? Vi er ikke enige om hvorvidt YouTube vil true de etablerte strømme-konkurrentene. 

Globale nettaktører betyr butikkdød i Norge

Google investerer nesten 4.5 milliarder kroner i den kinesiske nettbutikken JD.com. Investeringen er et ledd i Googles plan om å ekspandere i Asia og å stå sterkere i mot konkurrenter som Amazon. I Norge er det flere som begynner å snakke om konkurs-bølger innen detaljvarehandelen. Ifølge tall fra Virke har handel i fysiske butikker økt marginalt med 17 prosent i Norge fra 2011 til 2017, mens netthandel hos norske aktører har økt med 101 prosent på samme tid. Netthandel hos utenlandske selskaper, som Amazon, har økt med hele 281 prosent i samme periode.

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Tim Mossholder via Unsplash