fbpx
Lofoten

Lofoten Van Life (for a few days)

På tur nummer 7 til Lofoten tok vi i bruk en 33 år gammel VW Transporter for å skape nye minner og fortelle en ny historie.

Da verden stoppet opp og stengte ned

Sommeren 2020 opplevde jeg Lofoten for første gang. Det er en skandale i seg selv at det måtte gå 48 år i Hans-Petter sitt liv og at det måtte en pandemi til. Pandemien ble også starten på «Teknologi og natur»-serien min på YouTube. Siden den gang har det blitt 64 episoder.

Og med den siste turen til Lofoten, teller serien nå 65 episoder.

Da Harry ble med oss på nye toppturer

For femte gang og tredje gang i 2022, har jeg reist til Lofoten sammen med min BFF, Rikard Brobeck. Og for første gang har vi tatt med oss et nytt reisefølge. Natt til lørdag, 10. september, plukket vi opp Harry i Svolvær, som sto og ventet på oss utenfor bygningen til Lofoten Van Life dott no.

Og som alltid når Rikard og jeg drar til Lofoten for å skape nye historier, fikk vi mye vær.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Slik lagde jeg filmen om Harry og Lofoten van Life-turen

Det går med litt teknologi for å lage disse «Teknologi og natur»-filmene. Alt fra smarttelefonene Apple iPhone 13 Pro Max og Samsung Galaxy S22 Ultra, til et par DJI-droner og et 360-kamera. Drar ikke ofte på toppturer uten å ta med meg enten min Insta360 One X2– eller mitt GoPro Max-kamera. Og da blir alltid min 3 meter lange selfiestang med også, for det er mange steder du ikke får lov til å fly med drone; enten fordi det er for nærme en flyplass, inne på en nasjonalpark, eller rett og slett fordi det av andre årsaker ikke sømmer seg å dra opp en drone, som tross alt bråker litt.

I tillegg kommer alt av kabler, powerbanks og ikke minst smartklokker, slik at du kan ta opp alle turene, telle alle kaloriene, skrittene, høydemeterne, etc, før alt av data blir overført til Relive for å lage en video av de respektive turene. Til denne turen her hadde jeg fått låne den siste smartklokken til Samsung, Galaxy Watch5, som har et fantastisk batteri, som gjorde at jeg aldri bekymret meg for å gå tom for strøm.

Fordelen med å reise rundt i Lofoten med Harry, var at han også var godt utstyrt. Blant annet kunne vi lade opp alt vi hadde med oss mens vi kjørte, via powerbanken EcoFlow River 600 som hadde en kapasitet på hele 720 Wh og 600 W. Og når vi parkerte for natten, blant annet hos Lofoten Beach Camp, hvor vi koblet Harry til strømnettet, så kunne vi lade alt over natten.

Kompleks historiefortelling

Tilbake igjen til hverdagen, brukte jeg Wondershare Filmora på min nye Apple MacBook Air M2 til å redigere hele videoen. Da hadde Rikard og jeg lastet opp alt av videoklipp og bilder til et felles album på Google Photo. For musikk og lyd-effekter sverger jeg til Artlist.io. Og etter at alt er klippet, justert og «color graded», ser det hele slik ut:

Lofoten

Om det ikke ser komplekst ut, så kan jeg bekrefte at det er det. Redigering tar tid. Lang tid. Og har du ikke planlagt hvilken historie og hvordan du vil fortelle historien i forkant, vil du bruke enda mer tid på det. Musikken er også viktig, og overgangene bør helst passe til overgangene i musikken. Det er et møysommelig stykke arbeid, som jeg finner alt fra frustrerende til svært givende. Og utfordrende.

Bli en bedre innholdsskaper

Men den følelsen av å laste opp din egen historie på YouTube, den historien du har satt sammen fra til A til Å, er særs givende. Det er en ekstrem god måte å lære å bli en bedre historieforteller og innholdsskaper. Et stykke arbeid jeg har tenkt å fortsette med – i likhet med turer til Lofoten sammen med Rikard – i mange år fremover.

Har du lyst til at jeg skal komme på besøk for å lære deg mer om hvordan du kan bli en bedre innholdsskaper, kan du booke meg via Talerlisten.no nå.