fbpx
GoPro Max

Med GoPro Max til Galdhøpiggen

Hvert år drar jeg på topptur med sønnen min. Denne gangen skulle Galdhøpiggen bestiges. Og det fra Spiterstulen. Med på turen hadde jeg med meg 360-kameraet GoPro Max for første gang.

360 i stedet for drone

GoPro Max er det tredje 360-kameraet jeg har gått til anskaffelse av. Etter et par år med Ricoh Theta S, har jeg sverget til Insta360 sine kameraer. Under årets sommerferie gikk Insta360 One X2 i stykker, og mens jeg venter på å få den reparert tilbake, kjøpte jeg meg mitt aller første GoPro-kamera. GoPro Max, som fungerer (nesten) like godt som et action-kamera som et 360-graders kamera.

Fordelen (blant annet) med et 360-graders kamera, er at du kan filme alt som skjer rundt deg – i nettopp 360-grader – og så i post-produksjon velge hva det er du vil bruke til dine filmer. Med en selfiestang, for eksempel, på hele 3 meter, kan du lage videoklipp du ellers måtte hatt en drone til for å filme. Og da sønnen min og jeg skulle gå opp til toppen av Galdhøpiggen, var min DJI Mavic Air2-drone aldri en opsjon, på grunn av drone-forbudet.

GoPro Max skuffer ikke, men det er ingen tvil om (fra mitt ståsted) at Insta360 One X2 er et mye bedre 360-kamera.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Aktuelle lenker