fbpx
Facebook

Facebook inn i stua di og hjernen din – Episode 54

Facebook vil ikke bare inn i stua di, men også i hjernen din. Schibsted vil redde norsk varehandel, mobilselskapet Nortel tilbyr grenseløse datapakker og Apple lanserte “the next big thing” i iPhone 11, uten å nevne det.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Facebook Portal TV

I 2018 lanserte Facebook sin videosamtale-enhet, Portal. Ett år og ny utgave senere, lanserer nå Facebook Portal for TV-skjermen din. Facebook Portal er på mange måter et tilsvarende produkt som Google Nest Hub Max, Lenovo Smart Display og Amazon Echo Show, for å nevne noen. Et produkt du plasserer sentralt i huset ditt som du kan foreta videosamtaler på. Ideen er god, men kan vi stole på at Facebook tar vare på all data de samler inn om deg, de du bor sammen med og de vil snakke med?

Facebook stenger titusener av apper

Først ble et par tusen apper fjernet og stengt av Facebook. Nå opplyser Facebook at de har fjernet flere titalls tusen applikasjoner som en del av etterforskningen etter Cambridge Analytica-skandalen. Rundt 400 forskjellige utviklere står bak applikasjoner som har blitt stengt og enkelte av utviklerne ser ut til å kunne bli saksøkt av Mark Zuckerberg og co.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Facebook kjøper CTRL-labs

Facebook har betalt en milliard dollar CTRL-labs. Oppstartsselskapet skal hjelpe Facebook å lage et armbånd som skal la oss kunne kontrollere enheter enkelt via hjernen.

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer

 

Bilde: Annie Spratt via Unsplash