fbpx
Siemens vaskemaskin

Endelig har jeg fått vaskemaskinen og tørketrommelen på nett – Episode 22

En av de virkelig store megatrendene om dagen er – internet of things. IoT, også kjent som IoE – Internet of Everything. At alt som kan kobles til internett vil bli koblet til internett. At alt som kan digitaliseres, vil bli digitalisert. Det gjelder også min nye vaskemaskin og tørketrommel fra Siemens som er tilkoblet internett med Home Connect.

Tingenes internett

Ringeklokken er på nett – og utstyrt med mikrofon og kamera. Dørlåsen er på nett og integrert med Verisure sitt alarmanlegg. Huset er overvåket både inne og ute. Robotstøvsugeren Britt Elin holder orden på første etasje. Kaffemaskinen vår på kjøkkenet er på nett, nesten alle rom i huset er utstyrt med en smarthøyttaler og bilen vår er også tilkoblet internett for lengst, i tillegg til at jeg selvsagt har kuttet TV-kabelen slik at alt av innhold strømmes over internett. Og med hjelp fra Siemens har jeg endelig fått vaskemaskinen og tørketrommelen koblet til internett.

Hva skal man egentlig med en vaskemaskin og tørketrommel som er koblet opp til internett, tenker du kanskje?

 

Ta en kikk på videoen under, hvis du vil høre mer om hvorfor jeg ville få vaskemaskinen og tørketrommelen min koblet til internett

 

1. Design

Du må selvsagt ikke kunne koble til vaskemaskinen og tørketrommelen til internett for at designet skal være bra. Og det er kanskje ikke så viktig i seg selv om vaskemaskinen ser godt ut, med tanke på at disse enhetene sjeldent er «utstilt» i huset for alle til å se. Men det skader jo ikke at produktene er pene å se på. Det viktigste er uansett at maskinene vasker godt – og tørker godt etterpå. Vi er en familie på 4 – to voksne og to tenåringer. Og mange gjester. Slik blir det mye skittentøy av. Derfor er det enda viktigere – og flott – at Siemens Avantgarde serie med internett integrert, kan vaske inntil 10 kg med klær om gangen, og at tørketrommelen kan tørke inntil 9 kg med klær. 

2. Stillegående

Vaskerommet vårt er “naborommet” til kontoret mitt. Da er det ekstra viktig med en vaskemaskin og en tørketrommel som ikke bråker mye. Med antiVibration-teknologi og iQdrive-motoren fra Siemens gir Avantgarde-serien minimalt med støy. Den er faktisk så stillegående at jeg (nesten) ikke registrerer at begge maskinene står og går (så lenge jeg har døren inn til vaskerommet igjen) mens jeg sitter her i kjelleren og jobber.

3. Intuitiv å bruke

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men personlig synes jeg det er et «herk» å vaske klær. En ting er å ikke blande hvitt tøy med farget, en annen er å ikke vaske klær som kan krympe i for varmt vann. Men det vanskeligste er å finne ut hvilket program du skal bruke. Her kommer iSelect displayet til Siemens Avantgarde-serien til stor hjelp.Det er kun 2 knapper å forholde seg til; en av/på-knapp og en knapp for å åpne opp maskinen. Alt annet håndteres fra det intuitive iSelect-displayet. Og med iDos – som på ingen måter er Apple sin utgave av Microsoft DOS (for de som husker det operativsystemet) – så kan du enkelt fylle opp både vaskemiddel og tøymykner i forkant, og så vil vaskemaskinen automatisk dosere for deg på bakgrunn av vaske- og tørkeprogram. Ved hjelp av sensorteknologi tilpasses vannmengde, energiforbruk og vaskemiddel automatisk etter tøymengde, tekstiltype, og hvor skittent tøyet er. Med det unike flekk-programmet har du mulighet til å fjerne de mest påståelige flekker.

4. Home Connect

Rosinen i pølsen for min del er internett-tilkoblingen. Med Home Connect-appen er vaskemaskinen og tørketrommelen tilgjengelig hvor som helst via en app til både Android og iOS. Jeg kan sitte hjemme og jobbe, kona kan sitte på jobben og enkelt fortelle meg hva jeg skal gjøre – og så kan hun sette på det riktige programmet. Eneste viktige her er å huske på å slå på fjernstyringen – slik at maskinene er tilgjengelige via internett. Etter at fjernstyringen er aktivert har du tilgang til Siemens Avantgarde-produktene i 24 timer, før du må fjernaktivere dem igjen. Når vaskemaskinen eller tørketrommelen er ferdig får du en varsling via Home Connect-appen. Og med IFTTT kan du enkelt sette opp talekomandoer via Google Home for å starte, sette på pause eller stoppe et vaskeprogram. Og så slå av vaskemaskinen eller tørketrommelen.

Og med AquaStop-funksjon slipper du å bekymre deg for uforutsette vannlekkasjer. I tillegg har jeg installert Grohe Sense Guard, slik at eventuelle vannlekkasjer blir oppdaget og hovedkranen stengt. Alt selvsagt tilgjengelig via en app. Tingenes internett, der altså!

Alt som kan kobles til internett…

Aldri før har jeg vært like begeistret for en vaskemaskin eller tørketrommel.

Aldri før har jeg hatt en like lekker og stillegående vaskemaskin og tørketrommel ved siden av kontoret mitt.

Aldri før har jeg opplevd det like enkelt og komfortabelt å vaske eller tørke klær.

Jeg måtte bare få de koblet opp på internett for at jeg skulle bli fornøyd – og imponert :)

Her kan du kjøpe Siemens Avantgarde-serie med Home Connect

Siemens Avantgarde vaskemaskin får du blant annet kjøpt hos Elkjøp for 14.995 kroner.

Tørketrommelen – som du også kan kjøpe hos Elkjøp, koster 15,995.

Nå gjenstår det bare å få resten av hvitevarene på kjøkkenet på nett også!

 

NB! For ordens skyld er jeg ikke sponset av Elkjøp her. Bare «gammel» vane å lenke til dem :)

 

Andre aktuelle saker som jeg nevner:

 

Abonner gjerne på YouTube-kanalen min; Teknologi i kjelleren til Hans-Petter!

 

Også som podkast

Foretrekker du å høre på «Teknologi i kjelleren»-serien, kan du abonnere på den som podkast også.