fbpx

Jeg elsker min trådløse kaffemaskin fra Siemens

Jeg elsker kaffe. Til både jobb og fritid. Med kontoret i eget (smart)hus, blir det drukket mye kaffe. Derfor elsker jeg også at jeg kan «bestille» meg en ny kopp nytraktet kaffe rett fra mobilen. Eller via min Google Home-høyttaler.

«Alt som kan digitaliseres, vil bli digitalisert»

Aner ikke hvor mange foredrag jeg har holdt hvor jeg har nevnt at «alt som kan digitaliseres, vil bli digitalisert». Det er i alle fall ikke få ganger. «Og det som ikke vil bli digitalisert, vil enten øke i verdi eller forsvinne». Med et stadig raskere internett, Internet of Things (Tingenes internett), smarte telefoner og smarte høyttalere, vil digitaliseringen gå stadig raskere – og påvirke hvordan vi lever, leker, lærer og jobber.

I mitt tilfelle – hvordan jeg forholder meg til min kaffe.

Og det kan jeg takke Siemens sin integrerte espressomaskin som jeg kan betjene trådløst via Home Connect-appen eller via Google Home sine smarthøyttalere.

 

Siemens kaffemaskin

Da min gamle kaffemaskin fra Siemens «takket for seg» etter 10 års «heavy» bruk, var jeg aldri i tvil om at det var en ny maskin fra Siemens jeg ønsket meg. Samtidig var jeg klar for at kaffemaskinen skulle bli en del av smarthuset vårt.

 

Magien ligger i teknologien

Bare la det være sagt; Siemens sin espressomaskin lager fantastisk espresso, kaffe, Cortado og en hel rekke andre kaffevarianter. Gjennom senseFlow-systemet blir kaffen alltid brygget under en konstant temperatur og ved hjelp av coffeeSensor-systemet blir kvernen tilpasset automatisk etter den respektive bønnesorten. Og lager du for eksempel en kaffe latte, vil autoMilk Clean automatisk damprengjøre melkesystemet etter hver gang du har brukt den.

I og med at det drikkes mye kaffe her i huset (som også er her på jobben for min del), så var det en forutsetning at kaffen skulle være svært god. Men «kremen i koppen» lå i teknologien for min del. Kaffemaskinen jeg fikk fra Siemens er trådløst tilkoblet internett, med de fordeler det gir meg.

Home Connect

Fra Home Connect-appen kan jeg for eksempel skru av og på kaffemaskinen. Men jeg kan også «bestille» meg en ny kopp kaffe. Fra appen kan jeg skreddersy kaffen etter hvor stor kopp jeg vil ha, hvor sterk jeg vil at den skal være, og hvor varm jeg vil at kaffen min skal serveres. Det forutsetter selvsagt at det står en kaffekopp klar.

Home Connect-appen kan i tillegg gjøre mye mer;

Du kan selvsagt gjøre det meste direkte fra panelet på kaffemaskinen. Men med Home Connect-appen kan du gjøre det fra hvor som helst. Fra sengen, badet, stuen, kontoret eller på t-banen på vei hjem. Og jeg vil påstå at du kan gjøre det mye raskere i mange tilfeller også fra Home Connect-appen.

Og har du gjester på besøk – eller kanskje et strategimøte på kontoret – så kan du bruke spillelisten (ja, det heter faktisk det) til å legge inn alle de forskjellige kaffe-ønskene i en og samme slengen. Bare pass på at du har nok kopper tilgjengelig, etter hvert som Siemens-maskinen «tryller» frem den ene fantastiske kaffekoppen etter den andre.

Alt kan selvsagt også tilpasses. Du kan lage dine egne favoritter – som får sine egne navn. Hjemme hos oss har min kone laget sin egen favoritt-utgave av kaffe latte for eksempel. Og den har fått det velklingende navnet «Dronninga«.

 

Siemens kaffemaskin

«One more thing»

Home Connect-appen gir deg også full oversikt og status på kaffemaskinen din. Etter at din valgte kaffe er ferdig traktet, så får du beskjed om det. Men også om det er behov for å fylle på vann eller kaffebønner. Eller om du må rengjøre maskinen.

 

Siemens kaffemaskin

 

Rengjøring og vedlikehold av maskinen er også en drøm. Alt du må gjøre er å følge instruksene som maskinen gir deg. Det er enkelt å åpne opp maskinen for å fylle på med både vann, kaffebønner og melk. Kaffemaskinen spør deg til og med før du bestiller en kaffe med melk, om melken fortsatt er holdbar!

 

Siemens kaffemaskin

 

Kaffe via Google Home

Siemens sin (magiske) kaffemaskin stopper selvsagt ikke der. Med tjenesten IFTTT (If This Then That) kan jeg koble den til Google Home-høyttalerne mine. Tjenesten er uhyrlig enkel å sette opp. Start med å velge/søke opp «Google Assistant», velg «Say a simple phrase» og velg hva det er du skal si, og hvordan Google skal svare deg. Deretter søker du opp «Home Connect Coffee Machine» og hvilket handling du ønsker den skal utføre for deg.

Oppsettet tar kanskje 60 sekunder fra start til slutt!

 

Siemens kaffemaskin

 

Etter at jeg har våknet og kommet meg inn på badet – hvor det står en Google Home Mini – bruker jeg min egen stemme til å slå på kaffemaskinen. Da er maskinen ferdig skylt til jeg kommer ned.

Og etter at huset er «tømt» og jeg går ned i kjelleren – hvor jeg har mitt kontor – passer jeg alltid på å ha en kaffekopp stående i Siemens sin kaffemaskin, slik at jeg enkelt kan bestille en kopp mens jeg sitter og jobber. Da er den ferdig og klar når jeg kommer inn på kjøkkenet.

Det eneste «aberet» er at IFTTT-tjenesten (enn så lenge) kun støtter engelsk. Samtidig skader det ikke å «holde engelsken ved like».

 

Konklusjon

Siemens har laget en fantastisk god kaffemaskin som er lett å installere, lett å vedlikeholde og som lager alle former for kaffesorter du kan tenke deg. «And then some». Prikken over i-en for min del, var at den var tilkoblet trådløst til internett. Home Connect-appen har fortsatt noe å gå på. Og Google Home-integrasjonen må gjerne få støtte for norsk. Men alt-i-alt er det her den beste kaffe-opplevelsen jeg har hatt.

Etter hvert som flere av mindre andre hvitevarer takker for lang og tro tjeneste, er en ting sikkert. De skal også være tilkoblet internett. Og de skal kunne bli styrt via Home Connect. For da kan jeg også styre de fra Google Home via IFTTT (og helt sikkert direkte etter hvert):

 

Siemens kaffemaskin

God fornøyelse!

Siemens kaffemaskin

 

Les mer om din neste kaffemaskin fra Siemens her.