fbpx
ringeklokke video

Ring Doorbell – Så vet du hvem som ringer på. Uansett hvor du er i verden!

Ikke ring meg før du har tekstet meg. Ikke ring på før du har tekstet meg. Og ikke lukk opp før du har snakket med vedkommende som ringer på.

De som har fulgt meg her på HansPetter.info eller hørt meg på et av mine mange foredrag, vet kanskje at jeg ikke er så veldig glad i uanmeldte telefoner. Ikke er jeg så glad i at folk ringer på uanmeldt heller. Stort sett er det jo bare selgere som ringer … eller ringer på.

I august skrudde jeg derfor ned den gamle ringeklokken min.

ringeklokke

Og til å erstatte den «analoge» ringeklokken dukket i stedet opp den digitale utgaven. Si hei til den digitale, og internett-tilkoblede ringeklokken – Ring Doorbell!

ringeklokke

Internet of Everything inkluderer selvsagt ringeklokken

Ring.com er kort fortalt en internett-tilkoblet ringeklokke som er alltid tilgjengelig – uansett om du er hjemme eller ikke. Den holder også et øye med huset ditt, og kan varsle deg om det er bevegelse utenfor – uten at noen har ringt på. Varslinger kan du få på mobilen, men også på din Apple Watch for eksempel. I mitt tilfelle koblet jeg Ring Doorbell til den gamle ringeklokken, slik at den får strøm fra huset. Og ringer noen på, hører jeg det også via min gamle ringeklokke i huset. I tillegg til at det ringer på min og resten av familiens smarttelefoner eller nettbrett.

Kan du ikke «mate» Ring Doorbell med strøm fra din gamle ringeklokke, har Ring Doorbell også et innebygd batteri. Ulempen er at alle batterier må lades opp, og for å lade opp, må du skru av et par skruer under, og så koble til strøm via den medfølgende USB-kabelen. Ring Doorbell opplyser at batteriet har en levetid på omtrent 6 måneder. Nøyaktig hvor lenge det vil vare avhenger selvsagt av hvor mye du bruker ringeklokken, og hvordan været er.

Alt følger med Ring Doorbell

Jeg bestilte min Ring Doorbell fra Sikkerheten-Selv.no. Koster litt over 2.000 kroner, men det er den så definitivt verdt. Og i pakke følger absolutt alt med. Skrujern. Skruer – for både betong og tre. Til og med en liten vater som du plasser i selve «kassen» følger med, slik at du garantert monterer den helt vannrett.

ringeklokke

Ring Doorbell er enkel å installere. I alle fall synes jeg det var det. Det vanskeligste er vel egentlig det fysiske. Å skru noen skruer, og koble til et par ledninger. Men når mine tastatur-fingre klarer det, så klarer de fleste det.

Slik fungerer Ring Doorbell

Ring Doorbell merker som sagt om det er bevegelse på utsiden. Hvor «følsom» den skal være og hvor langt den skal «se etter» bevegelse bestemmer du selv. Ringeklokken kobles opp til ditt trådløse nettverk, og vil umiddelbart sende varslinger til din smarttelefon eller nettbrett. Apper er tilgjengelig for både iOS og Android-enheter. Og når noen ringer på, eller når du har fått varsel om at noen er på utsiden, så kan du ikke bare se hvem det er, men du kan snakke med de også. Uansett om du er hjemme eller bortreist. Det siste er kanskje det kuleste, noe jeg fikk testet da Marianne (min kone) og jeg var i London i oktober, og min eldste datter var hjemme for å se etter de to minste barna våre.

 

Lagrer alle videoer i skyen

Det er også veldig nyttig at all video som Ring Doorbell fanger opp, lagres i skyen. De første 30 dagene er denne tjenesten gratis. Deretter koster det deg 3 dollar per måned, eller 30 dollar i året – for en ringeklokke. Det er det virkelig verdt. Via Ring.com får du opp alle videoer, som du kan slette, favoritt-markere og også dele med venner og bekjente via SMS, e-post eller via sosiale medier.

Dørselgers mareritt

Det er ganske «digg» å kunne se hvem det er som ringer på. Og står det en maseste selger på utsiden, er det «grei skuring» å takke nei uten å måtte åpne opp døren. Og det kan du gjøre uavhengig om du sitter i sofaen med beina på bordet mens du ser på TV, eller om du sitter på kontoret og jobber. Eller er på besøk utenbys eller utenlands.

Drøm for pakker som skal leveres

En ting er friheten du har til å takke nei til plagsomme selgere. Men tenk deg de mulighetene som åpner seg for at du kan slippe «postmannen» inn. Eller budsjåføren som kommer med maten din fra Kolonial, eller den nye pakken du bestilte fra Amazon. I dag må du enten hente pakkene dine på butikken, eller sitte hjemme i timesvis og vente på at budet skal levere pakken din mellom 16:00 og 21:00.

Foruten Ring Doorbell har jeg installert Yale Doorman som lås på ytterdøren. Den låses med kode, men kan også låses og låses opp via en app. Yale Doorman er koblet til Verisure, slik at også alarm kan kobles til og fra. I tillegg har jeg installert overvåkingskamera i huset fra D-Link. På den måten har jeg egentlig full oversikt og kontroll over huset. Da er det ingenting i veien for at budet kan ringe på, jeg kan snakke med vedkommende og låse opp døren. Når døren er låst opp kan jeg se budet sette igjen pakken på innsiden av døren, og så låse døren, og slå på alarmen igjen. Og det hele uten at jeg trenger å være hjemme.

Alt har jeg på «tape» – med både lyd og video. Og alt er trygt lagret i skyen.

 

 

Amazon eller Kolonial.no?

Jeg ser virkelig frem til at for eksempel Kolonial.no og Posten kommer opp med en løsning hvor Ring Doorbell kan benyttes sammen med Yale Doorman, i samarbeid med Verisure og IF Forsikring. Da slipper Posten å levere fra seg pakkene på gjemmesteder og vi trenger ikke å sitte timesvis hjemme og vente på at budsjåføren skal dukke opp. Og tenk hvis for eksempel Kolonial.no begynner å samarbeide med Komplett. Zalando, Elkjøp og alle andre nettbutikker, slik at maten kan bli levert sammen med de øvrige produktene og varene du har kjøpt online!

Les også: Vi bør utvikle får egen Amazon (HansPetter.info)

Kommer ikke de norske aktørene til å tilby det her nå, er det bare å vente på at Amazon kommer til Norge – og at de lanserer Amazon Key, som gjør akkurat det her – på sin måte.