fbpx

Dagsavisens engasjement i sosiale medier vokste med nesten 300 prosent i juli

Nettavisens engasjement vokste også kraftig, og Resett snudde den negative trenden med nesten 50 prosent vekst. TV 2 sitt engasjement falt samtidig med nesten 40 prosent.

Litt forsinket oversikt over juli

Analysetjenesten Storyboard overvåker nyheter som deles i sosiale medier. Oversikten for juli 2019 kommer litt sent som følge av lang (og sen) sommerferie.

Liten vekst år-over-år

Antall delinger av nyheter via sosiale medier vokste år-over-år med 13 prosent. Samtidig kommer det ikke som en overraskelse at antall delinger synker fra juni til juli. Nedgangen på 21 prosent er derimot noe høyere i 2019 sammenlignet med 2018. Da var nedgangen på kun 5 prosent.

For ordens skyld; Storyboard definerer «delte» som Likte, Kommenterte og/eller delte.

Stor nedgang for flere alternative nyheter

For første gang i 2019 er det kun 2 alternative nyhetsnettsider inne på Topp 10-listen til Storyboard. Både Newsner (-38% vekst fra juni til juli) og Sosialnytt (-52% vekst fra juni til juli) faller utenfor. Samtidig slår Resett kraftig tilbake etter flere måneder med negativ vekst, med en vekst på 45 prosent sammenlignet med juli 2018. I tillegg vokser Resett med nesten 10 prosent fra juni 2019. Document.no kan også vise til år-over-år vekst på 22 prosent, men faller tilbake 8 prosent sammenlignet med juni 2019.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Dagsavisen vokser mest. TV 2 faller mest

Størst vekst år-over-år for juli er det Dagsavisen som står for, med nesten 300 prosent. Fasiten ender på 293 prosent. Samtidig faller Dagsavisen mer enn gjennomsnittet for Topp 10 fra juni til juli i år, med 28 prosent. Størst nedgang – foruten Dagsavisen – fra juni til juli, blant de etablerte mediene, er det Aftenposten, TV 2 og NRK som står for, med henholdsvis negativ vekst på 33, 29 og 27 prosent.

alternative nyheter

Alternative nyheter vokser år-over-år med 34 prosent (blant de inne på Topp 10-listen), mens de etablerte vokser med 5 prosent. Andelen alternative nyheter vokser således med 24 prosent i juli 2019 sammenlignet med juli 2018.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

NRK (fortsatt) i en klasse for seg selv

NRKs andel er fortsatt stor, samtidig som den er redusert fra 24 prosent i januar 2019 til 20 prosent i juli.

alternative nyheter

Det skjer samtidig som andelen til Topp10-listen har gått fra 57 prosent ved starten på året til 54 prosent i juli. Veksten til Topp 10-listen er også kraftig ned sammenlignet med juni 2018 mot 2019. Da var fasiten 41 prosent vekst. I juli 2019 er den redusert til kun 8 prosent.

alternative nyheter

TV 2 faller med hele 36 prosent år-over-år i juli, mens nedgangen i juni var på 3 prosent. Med det har TV 2 så langt i 2019 opplevd en negativ vekst sammenlignet med fjoråret, i 6 av 7 måneder. Unntaket var mai 2019. Da kunne TV 2 vise til en år-over-år vekst på 14 prosent.

Vær, dyr og skam engasjerte mest (og innvandring selvsagt)

Flest delinger var det Frøya Nyheter sin sak «-Jeg skjemmes» som stod for. Torstein Larsen, leder i Pensjonistpartiet Orkland, var forbannet fordi bedrevitere forsøkte å gi han flyskam og kjøttskam. Han vil heller innføre begrepet politikerskam. På andre plass var det Dagbladets sak om Lars Monsen som mener vindmøller vil voldta norsk natur. Den tredje mest delte saken i juli handlet om fotball og inkludering, og kom fra en fotball-forelder i Tromsø. Kronikken ble publisert på Nordnorsk Debatt sine nettsider.

Fast månedlig spalte

Følg med videre på denne spalten her. Etter endt måned, vil jeg følge opp med tilsvarende oversikt gjennom hele året. Klikk på lenkene under for å lese mer om Topp 10-listen for den aktuelle måneden.