fbpx
alternative nyheter

Deling av alternative nyheter i sosiale medier vokser raskest!

Ifølge analysetjenesten Storyboard, som overvåker nyheter som deles i sosiale medier, vokste de alternative nyhetene mest når man sammenligner januar 2019 mot 2018. Den store taperen er TV 2.

40 prosent vekst

Årets første måned åpnet med en vekst på hele 40 prosent hva gjelder deling av nyheter via sosiale medier, ifølge analysetjenesten til Storyboard. Mens vi delte nyheter i sosiale medier 11,9 millioner ganger i januar 2018, endte januar 2019 på over 16,8 millioner, fordelt på 168.000 artikler som Storyboard har overvåket.

Øverst troner NRK med nesten 2,4 millioner delinger, etterfulgt av VG på omtrent 1,2 millioner og Dagbladet rett i overkant av 1 million.

4 av Topp 10 nyhetssteder publiserer «alternative nyheter»

Av de 10 nyhetsstedene som det deles mest av via sosiale medier, finner vi «alternative nyheter» fra Resett, Sosialnytt, Newsner og Document.no. I løpet av årets første måned, publiserte de nyheter som totalt ble delt over 2 millioner ganger i sosiale medier. Sammenlignet med samme periode året før, var veksten på hele 138 prosent! Med unntak av NRK, kommer den sterkeste veksten fra «alternative nyheter».

alternative nyheter

I januar 2018 stod Resett, Sosialnytt, Newsner og Document.no for 14 prosent av alle delinger blant de 10 største. I januar i år har andelen vokst med hele 65 prosent, til totalt 22 prosent.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

TV 2 den eneste av Topp 10 med negativ vekst

Av de 10 største nyhetsstedene opplever samtlige en vekst i antall delinger. Med ett unntak. TV2.no har en negativ vekst på hele 24 prosent, når vi ser på januar 2018 mot januar 2019.

alternative nyheter

Fast månedlig spalte!

Følg med videre på denne spalten her. Etter endt måned, vil jeg følge opp med tilsvarende oversikt gjennom hele året.