fbpx

Dagsavisen øker mest for tredje måned på rad, mens TV 2 vokste mest fra juli til august.

For tredje måned på rad er det Dagsavisen som vokser mest når det kommer til deling av nyheter i sosiale medier. TV 2 er på «pallplass» for første gang siden april, og det med null vekst år-over-år, ifølge Storyboard.

Liten vekst år-over-år

Antall delinger av nyheter via sosiale medier vokste år-over-år med 14 prosent. Ikke overraskende vokste antall delinger av nyheter via sosiale medier fra juli til august også. Dog ikke så stor som man kanskje kunne ha trodd, med tanke på endt sommerferie og starten på slutten av årets kommunevalg. Antall delinger i sosiale medier endte på 13,4 millioner i august, ifølge analystetjenesten Storyboard, noe som er en økning på 17 prosent.

For ordens skyld; Storyboard definerer «delte» som Likte, Kommenterte og/eller delte.

Den overordnede trenden er at vi engasjerer oss mindre på Facebook i år sammenlignet med 2018. Samtidig er det verdt å nevne at det kan snu, nå som vi går inn i mørke høstmåneder. Mindre kos ute under åpen himmel, resulterer gjerne i mer tid inne, med laptopen, nettbrettet eller smarttelefonen i hånden. Og de fleste av oss bruker stadig mer tid på sosiale medier.

alternative nyheter

Stor nedgang for flere alternative nyheter

For andre måned på rad er det kun 2 alternative nyhetsnettsider inne på Topp 10-listen til Storyboard. Newsner (+41% vekst fra juli til august) og Sosialnytt (+35% vekst fra juli til august) er utenfor. Resett (+3% vekst fra juli til august) og Document.no (+4% vekst fra juli til august) er fortsatt blant de 10 nyhetssidene nordmenn engasjerer seg mest i.

Andelen de alternative nyhetene har blant topplisten fortsetter i så måte ned – fra hele 22 prosent i januar, til 11 prosent i august. Det må vel sies å være gode nyheter.

alternative nyheter

 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Dagsavisen vokser mest. Aftenposten faller mest

Størst vekst år-over-år for august er det nok en gang Dagsavisen som står for, med nesten 100 prosent. 98 prosent for å være nøyaktig.  ender på 293 prosent. Samtidig faller Dagsavisen (og det er nesten utrolig i seg selv) fra juli til august med 8 prosent. Det er den største nedgangen fra juli til august blant alle inne på topplisten. Aftenposten faller mest år-over-år, med 8 prosent.

alternative nyheter

NRK er fortsatt størst

NRK har og er fortsatt størst, med ca 20 prosent andel av de delte nyhetene blant Topp 10-listen. Samtidig blir avstanden fra NRK ned til nummer 2 på listen – som i nesten samtlige tilfeller har vært VG – blir stadig mindre (til tross for «Giske-dansen»). I januar var avstanden i antall delinger mellom NRK og VG på nesten 1,2 millioner. I august hadde avstanden skrumpet ned til under en halv million.

alternative nyheter

År-over-år er veksten blant de 10 største nettavisene som blir delt mest i sosiale medier på 14 prosent. Det er en vekst på 6 prosentpoeng sammenlignet med juli. Samtidig er det den nest svakeste år-over-år-veksten så langt i 2019.

alternative nyheter

Antall delinger er en ting. Antall delinger i gjennomsnitt per nyhetssak er en annen. NRK har flest delinger totalt, men forholdsvis få delinger i gjennomsnitt. Mens NRK har et gjennomsnitt på 135 delinger per nyhetssak, kan Rights.no (HRS) skilte med 1.933 delinger i snitt, etterfulgt av Sosialnytt med 1.384 og Document.no med 524 delinger i gjennomsnitt.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

DAB, død og innvandring engasjerte mest

På mange måter «toppet døden» delingene i sosiale medier på en eller annen måte i august. Anne Grete Preus sin bortgang ble mest delt. DAB er død kom på andre plass, mens Norges nei til Frankrike om å ta i mot migranter fra Middelhavet kom på tredjeplass. NRK hadde både første- og tredjeplassen, mens VGs sak om DAB-døden kom på andreplass.

Fast månedlig spalte

Følg med videre på denne spalten her. Etter endt måned, vil jeg følge opp med tilsvarende oversikt gjennom hele året. Klikk på lenkene under for å lese mer om Topp 10-listen for den aktuelle måneden.