fbpx
YouTube

12 (gode) grunner til at du bør ha en YouTube-strategi i 2021

YouTube er verdens nest største søkemotor,  Norges nest mest besøkte nettside, Norges nest største sosiale nettverk og Norges største streaming-tjeneste. 

Verdens største søkemotor heter Google vi alle til. Og det å google har for lengst blitt et verb. Derimot er det ikke like mange som er klar over at YouTube er verdens nest største søkemotor og samtidig ett av verdens største sosiale nettverk.

Verdens største søkemotor kjenner vi alle til. Og det å google har for lengst blitt et verb. Derimot er det ikke like mange som er klar over at YouTube – som deler samme eier som Google, Alphabet, er verdens nest største søkemotor og samtidig ett av verdens største sosiale nettverk. 

Mens medier og “folk flest innen mediebransjen” skriver og snakker mye om sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, TikTok, LinkedIn og ikke minst Clubhouse nå i det siste, så virker det ikke som om interessen for YouTube er like stor. 

//Artikkelen fortsetter etter videoen//

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Nesten alle ser på YouTube-filmer

Realiteten er at YouTube blir daglig brukt av 26 prosent av den norske befolkningen over 18 år – og i enda større grad av de yngre under 18 år. Ifølge Ipsos har nesten 1,8 millioner nordmenn over 18 år en YouTube-profil og nesten 3,2 millioner nordmenn over 18 år er innom YouTube månedlig eller oftere. 

3,2 millioner månedlig brukere, gjør YouTube til landets nest største sosiale nettverk, rett etter Facebook. I tillegg er også YouTube den nest største søkemotoren og den nest mest besøkte nettsiden i Norge, ifølge Alexa.comDet gjør også YouTube til en av de aller største streaming-tjenestene også.

Og den største i Norge, med 26 prosent daglige brukere over 18 år, mens NRK TV blir brukt daglig av 25 prosent av alle over 18 år, Netflix 20 prosent, TV 2 Sumo 8 prosent, ViaPlay 8 prosent og HBO 5 prosent. 

Vokste med nesten 50 prosent

Derfor er det kanskje ikke så rart at YouTube opplevde at annonseinntektene vokste raskt i 2020, hvor fjerde kvartal alene endte på 46 prosent vekst, til nesten 7 milliarder dollar i omsetning. Ifølge forskningsdataene som ble analysert og publisert av Comprar Acciones, vokste Alphabet sin omsetning i fjerde kvartal med 23,5% og endte opp på 56,9 milliarder dollar. YouTube vokste derimot i samme periode dobbelt så kraftig. 

Når det er sagt, er YouTube fortsatt “liten” sammenlignet med Google. Mens YouTubes omsetning endte på knappe 20 milliarder dollar for hele fjoråret, avsluttet Google pandemi-året med nærmere 182 milliarder dollar i omsetning. Til sammenligning omsatte Facebook for nesten 85 milliarder dollar i løpet av 2020. 

YouTube bør med i markedsfløringsmiksen

I Norge er det vel nesten ingen markedsførere som ikke har Facebook med i sin markedsføringsmiks. Men hvor mange er det som har inkludert YouTube? Enten i form av en egen kanal eller med annonser? Hvor mange er det som er klar over at det ikke kun er “kidsa” som er på YouTube jevnlig? 

Nå som vi er godt på vei inn i et nytt år, så er det greit å ha følgende statistikk og innsikt i bakhodet når man skal velge seg ut relevante kanaler for å drive markedsføring, salg og kommunikasjon; 

Lykke til med din YouTube-strategi for 2021

 

 

Bilde: Alexander Shatov via Unsplash