fbpx
lykkes med media

Slik lykkes du med media – Episode 26

Mina Gerhardsen har bakgrunn som blant annet journalist og informasjonsrådgiver, og er forfatter av boken «Å lykkes med media». Hun vet veldig godt hva som skal til for å fange medienes interesse, men også hva du bør gjøre hvis du ikke vil bli synlig i mediene.

Som kommunikasjonsrådgiver er ofte oppgaven min å hjelpe selskapene jeg jobber med å “komme seg på i mediene”. I tillegg hjelper jeg også de samme virksomhetene å svare godt for seg hvis en journalist plutselig ringer.

«Å lykkes med media»

Gjest denne gang er forfatter, journalist, informasjonsrådgiver og generalsekretær Mina Gerhardsen. Ja, du hørte riktig – Gerhardsen. Hun er barnebarnet til Einar Gerhardsen og datteren til Tove Strand og Rune Gerhardsen.

Mina har bakgrunn som journalist i Dagbladet, hun var politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg mellom 2005 og 2009, og var statssekretær ved Statsministerens kontor frem til regjeringsskiftet i 2013. Hun har jobbet i Kulturdepartementet, vært kommunikasjonsdirektør i Norad og er nå ansatt som generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Og hun er forfatter av bøkene Å lykkes med taler og “Å lykkes med media”. Og det er sistnevnte bok som jeg møtte Mina for å snakke mer om.

Hvordan komme seg på … men også av?

Hvordan kommer man seg på i mediene? Hvordan kommer man seg av? Hva bør man tenke på hvis man skal delta på en debatt og er det meningsløst å lage pressemeldinger og telle presseklipp?

Disse – og mange flere spørsmål – fikk jeg god anledning til å spørre Mina om. Men aller først ville jeg vite hva det er som “selger best”; er det glad-sakene som trumfer, eller bør det være noe kjipt som har skjedd?

Selger krig for eksempel bedre enn fred, selger hat bedre enn kjærlighet og vil en kjendis alltid funke, hvis alt annet failer?

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden