fbpx
lykkes med media

Slik kommer du deg på i media

Forfatteren, journalisten og informasjonsrådgiveren Mina Gerhardsen, har skrevet en virkelig god håndbok for alle som vil «komme på trykk». For alle som vil sette agendaen og lykkes med mediearbeid.

Å lykkes med media

Mitt inntrykk er at de aller fleste selskaper og virksomheter føler at de ikke får sin «rettferdige andel» av mediedekningen. Og blir de omtalt i mediene, så er det kanskje ikke den dekningen de hadde håpet på.

«Å lykkes med media» kan fort bli et svært viktig hjelpemiddel for å bidra til å sette den agendaen du ønsker. Mina Gerhardsen har skrevet en lettlest og engasjerende bok om hva som skal til for at du lykkes. Boken nærmest «renner over» av tips og råd på det operative, taktiske og strategiske plan.

Og selv om du kanskje har jobbet som informasjon- eller kommunikasjonsrådgiver, -konsulent, -sjef eller -direktør, så vil du garantert plukke opp veldig mange gode tips og råd, som kan hjelpe deg med med å få dine historier fortalt via media. Garantert.

lykkes med media

Tidspunkt, avsender og innpakning

Mina Gerhardsen har jobbet både som journalist og informasjonsrådgiver. Hun jobbet også som statssekretær ved Statsministerens kontor, og hadde ansvar for mediestrategien til Statsminister Jens Stoltberg.

I boken «Å lykkes med media» viser Mina til eksempler, historier, strategier og huskelister for hvordan din sak kan bli kjent. Hvordan din sak kan fange medienes interesse. Men også hvordan du bør tenke og jobbe med saker du nødvendigvis ikke ønsker medienes interesse fra.

Vær godt forberedt

Dyktighet trumfer gjerne udugelighet. Er du flink kommer du gjerne lengre. Planlegg for det beste, men forbered deg på det verste. Mina har lånt litt visdom fra polfarer Roald Amundsen, som i boken «Sydpolen. Den norske sydpolsfærd med Frem 1910 – 1912», skrev;

 

Seier venter den, som har alt i orden – hell kaller man det. Nederlag er en absolutt følge for den, som har forsømt å ta de nødvendige forholdsregler i tide – uhell kalles det.

 

Slik overlever du Dagsnytt 18

Boken er en fornøyelse å lese, og min gule markeringstusj fikk raskt bein å gå på. Kapitlene drar deg naturlig fremover i veien mot hva som skal til for å «komme deg på» media, eventuelt hvordan du skal «komme deg av» og hvordan du bør forvalte ditt ansvar for å svare.

Alt er skrevet på en forståelig og lettlest måte.

Hvordan tar du kontakt med media? Hvordan kan du unngå de vanligste feilene? Bør du skrive en pressemelding og sende den til «alle»? Hvordan gjøre et godt inntrykk og takle nervøsitet. Skal du være helten, skurken eller eksperten, og hvordan du overlever Dagsnytt 18.

«Trash» og troll

Mina skriver også godt om hvordan du skal forholde deg til media i situasjoner som er av negativ karakter. Hvordan du kan ta eierskap over ordskiftet, når du bør legge deg flat og hvordan du bør forholde deg til netthets og troll.

 

«Å lykkes med media» anbefales til alle som har lyst til eller behov for å lære mer om hvordan man best bør jobbe med media.