fbpx

Rema 1000 lanserer egen æPhone og Ændroid gjennom æppen Æ.

Rema 1000 personaliserer kundeopplevelsen gjennom appen Æ, som skal gi deg tilbud på produktene du kjøper, og ikke det Rema 1000 selger.

Onsdag 4. januar på The Qube rett utenfor Gardermoen flyplass var Rema 1000-sjefen, Ole Robert Reitan, Rema 1000-ledelsen og over 800 Rema-kjøpmenn samlet for dagligvarekjedens lansering av den mye omtalte Æ. Nettavisen hadde tidligere på dagen «avslørt» at det handlet om et fordelsprogram som skulle gi 10% på de 10 mest kjøpte varene, men Æ er større enn som så.

10-på-10

La det være klart. Det er en app Rema 1000 har lansert. Æ heter den. Æ som i jeg. Eller i på engelsk. Ikke iPhone altså, men æPhone. Eller æpp. Det beste med Æ er at du aldri trenger å bruke den. Last den ned. Registrer deg. Og glem hele appen. Resten vil skje automatisk. Eller automagisk. Du kan betale med kortet ditt (debet). Eller med MobilePay. Så lenge du har registrert Æ med samme kort som du betaler med, vil alt du kjøper automatisk oppdateres i Æ, og gi deg 10% rabatt på de 10 produktene du (eller Æ) handler mest av.

Æ-sjefen, eller Innkjøps- og kategoridirektør som han «egentlig» er, Lars Kristian Lindberg, dro frem motorsagen fra 90-tallet og kalte det hele for Kuttisme 2.0. Den personlige kuttismen, hvor det ikke er butikkene som bestemmer hva som skal selges billig, men produktene Æ kjøper. Og i tillegg til at Rema 1000 nå vil gi deg 10% på de mest kjøpte produktene dine, så vil de også gi alle Æ-kunder 10% rabatt på all frukt og grønt.

Den største nyheten – for min del i alle fall – var ikke appen, eller de 10 prosentene. Den største nyheten var at dette på mange måter markerer starten på dagligvaremarkedets tilnærming til deg og meg – Æ – på et personlig plan.

Business gets personal

Fremtiden handler om å snakke til deg og meg, ikke til alle. Personalisering. Utfordringen med økt personalisering er behovet for økt datafangst. Skal en opplevelse oppleves personlig, må den tilpasses Æ. Og det gjøres ikke uten at man får tilgang til Æ. Til meg altså. Derfor vil også personalisering balansere med personvernet – og (helt sikkert) Datatilsynet. Og nye EU-direktiv om programmatisk annonsering og bruk av cookies/sporingsdata.

Det er ingen ny teknologi som er installert i Rema 1000-butikkene. Ingen beacons eller nettvarder som det omtales på norsk. Du trenger ikke å ha med deg mobilen engang på butikken for at rabatten skal tre i kraft. Ifølge Rema 1000 vil transaksjonene i butikken, avsjekkes – og det før du har betalt – med Verifone, hvor kortnummeret blir verifisert med Storebox, og rabatten trukket fra – før betalingen gjennomføres. Dette vil fungere på samme måte hvis du betaler med MobilePay.

– Den største nyheten i dagligvarehandelen siden selvbetjente butikker

Uttalelsen kom under lanseringen. Det er fristende å tenke at Æ bare er en app som gir deg 10% rabatt på noen produkter, i tillegg til frukt og grønt.

Det som virkelig er den store nyheten her, er det Rema 1000 ikke snakket om. Om all data de vil begynne å samle inn om deg og meg, og våre kjøpevaner.

Hva vi handler. Hvor vi handler. Hvor ofte vi handler. Rema 1000 har tidligere vært svært tydelige om deres mediehus-ambisjoner. Samarbeidet med VGs Familieliv er avsluttet.

Hør også: REMA 1000 avslutter samarbeid med VG (MediaPuls)

Konturene av et Rema 1000 som vil «hoppe bukk» over de tradisjonelle mediene begynner å bli svært så tydelige. Med Æ vil Rema 1000 kunne samle inn enorme mengder med data, som de kan bruke til å skreddersy markedskommunikasjonen med Æ. Data som ifølge Rema 1000 er PCI-compliant (Payment Card Industry Compliance) slik at vi ikke trenger å bekymre oss for at data skal komme på avveie. At vi ikke skal trenge å bekymre oss for personvernet.

1 million Æ-nedlastninger i løpet av 2017!

2 millioner nordmenn har installert VIPPS på sin mobiltelefon. Rema 1000 satser på at 1 million vil laste ned Æ. Appen er tilgjengelig for både æPhone og Ændroid. Appen er enkel å installere, og du kan enkelt la appen skanne inn kortet ditt. Det enkle er ofte det beste. Ingen lang registreringsprosess via Internett. Ingen brukernavn og passord som skal verifiseres. Et telefonnummer. En engangskode. Et kort.

Smack. Bang. Ferdig.

I versjon 1.0 som du kan laste ned til din iOS-enhet eller Android er det egentlig ingenting mer å se enn de 10 produktene du får rabatt på.

I tillegg får du oversikt over alt du har handlet, og hvor mye du har spart.Derimot kan Rema 1000 avsløre at nye versjoner, med mer funksjonalitet er på vei…. enten i mai eller august.

Norske mediehus går usikre tider i møte

Rema 1000 er ikke snille når de gir oss 10% rabatt. Eller når de lager Æ. De er smarte. Rema 1000 er heller ikke alene om fordelesprogram. Tvert imot. De er sistemann ute. Men Rema 1000 sin tilnærming er ganske så unik. Og personlig. Og automatisk. Det enkle er fortsatt det beste, og kan Æ spare penger på det i tillegg, er det gull. Gull vil det også bli for Rema 1000, som kan konvertere dataene de får inn til nye personaliserte tjenester fremover, men ikke minst personalisere markedskommunikasjonen med Æ.

Min spådom er at dagligvarebransjen vil øke investeringene sine i egne kanaler, egen teknologi og i personlig markedskommunikasjon via Facebook og Google. Og tilsvarende redusere den i de tradisjonelle mediene. Dagligvarebransjen er en av de aller største annonsørene i Norge, og selv noen få prosenter i reduserte markedsføringsbudsjetter her, vil slå hardt ut på inntektene til mediehusene – både store og små.

Rema 1000 tror Æ vil gi konkurrentene søvnløse netter.

Personlig tror jeg det kan gi norske redaktører og mediehus også dårlig(ere) nattesøvn.

Blir det Æ på dæ?

Jeg har lastet ned Æ. Registrert meg også, og koblet det hele opp mot MobilePay. Fra og med 5. januar skal det hele være på plass.

Så får vi se hvor mye det er å spare. Men ikke minst hvordan Rema 1000 fremover vil kommunisere med Æ – på et mer personlig plan.

[polldaddy poll=9626063]

Disclaimer: Jeg ble invitert av Rema 1000 som en del av pressen. Innlegget er ikke sponset. Ei heller har jeg jobbet med Rema 1000. Verken nå, eller tidligere.