fbpx
personalisering

Personalisering høyt prioritert blant nordiske virksomheter

Nordiske virksomheter har personalisering høyt på prioriteringslisten i 2020, men ligger etter på digital modenhet og investeringer i data.

Det viser siste utgave av Adobes årlige Digital Trends Report, som kartlegger virksomheters arbeid med marketing, kundeopplevelser og e-handel.

Mulighetene med å skape gode kundeopplevelser gjennom personalisering står høyt på agendaen i nordiske virksomheter sammenlignet med andre land i Europa. Hver tredje virksomhet (34%) oppgir at dette står høyt på prioriteringslisten. I eksempelvis Frankrike og Italia oppgir kun hver fjerde virksomhet det samme.

Mange mangler digital modenhet

Bildet ser imidlertid annerledes ut for nordiske virksomheter når det gjelder digital modenhet. Nesten halvparten oppgir å mangle verktøy eller strategi til å kunne kalle seg parate til å skape gode kundeopplevelser. Og nesten hver tiende virksomhet har ikke kommet i gang.

For Adobes nordiske direktør, Franck Attia, viser tallene at det er langt fra høye ambisjoner til å kunne implementere de viktigste tiltakene i virksomhetene.

– Selv om vi har snakket om personalisering og kundeopplevelser i nesten et tiår, er vi fortsatt i starten av denne æraen innenfor marketing. Det er stort fokus på teknologiske aspekter i de mange nye verktøyene, men virksomhetene må huske at det krever tilsvarende investeringer i menneskelig kompetanse, sier Franck Attia.

– Førstepartsdata er nøkkelfaktor

Ifølge Franck Attia vil fokus på førstepartsdata spille en nøkkelrolle for fremtidens virksomheter.

– For å lykkes må man kjenne kundene og vinne tillit for at de skal dele deres data med deg. Det er blant de største utfordringer virksomheter har. De som behersker førstepartsdata kommer til å få et markant forsprang, sier Attia.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Tyskland er i front innen førstepartsdata og forberedelser til fremtiden. Her har åtte av ti økt investeringene i førstepartsdata eller planer om å gjøre det. Tilsvarende for Norden er seks av ti virksomheter.

Hør også samtalen min med Adobe

I begynnelsen av februar deltok jeg på Adobe CXM Space i Stockholm, hvor jeg slo av en prat med nettopp Franck Attia, for å snakke om kundeopplevelser – som i stor grad handler om personalisering og kommunikasjon.

Episoden kan du høre her – samtalene fra Adobe CXM Space kan du høre fra 05:30 ut i episoden.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.