fbpx
radio

Nye personvernskandaler, DAB redder ikke radioen og kjøpesenterdød – Episode 21

Facebook ble rammet av 3 personvernskandaler på 1 dag. Aldri før har vi hørt så lite på radio, til tross for DAB. Huawei tror alle bedrifter snart flytter til skyen og Virke tror det første kjøpesenteret vil bli lagt ned i løpet av året.

Tre skandaler på én dag

Ikke før jeg har rukket å si at mediene har mistet sin interesse for Facebook – blant annet fordi antall Facebook-skandaler har sunket dramatisk, så dukker det opp ikke mindre enn tre skandaler på en og samme uke. Faktisk på en og samme dag!

SSB har aldri målt lavere andel radiolyttere og lyttertid

– Det er ingen tvil om at DAB fører til et mye bedre radiotilbud. De som sier noe annet, snakker mot bedre vitende. Utspillet kom fra NRK-sjefen, Thor Gjermund Eriksen i 2017.

Men ville egentlig det norske folk ha DAB? Ville de ha et bedre tilbud basert på flere radiokanaler? Og var det DAB som måtte til for å redde det norske radiomarkedet? Det ser ikke slik ut. I alle fall ikke hvis vi skal tro Mediebarometer-undersøkelsen for 2018 fra Statistisk SentralByrå. For aldri før har de målt en lavere andel radiolyttere og aldri før en lavere lyttertid!

Samme undersøkelse avslører også at vi leser i enda mindre grad papiraviser, ser enda mindre på lineær TV, men bruker internett, sosiale medier og smarthøyttalere i større grad for å konsumere innhold.

Øvrige temaer:

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: John Cameron via Unsplash