fbpx

MediaPuls 79 – VG og Facebook kriger videre

VG kriger mot Facebook om hvem som skal vise nyhetene, og Facebook kriger mot AdBlock som forsøker å blokkere annonsene deres. Sommerferien er over. Det merkes.

Sommerferien er definitivt over, selv om ikke alle unger har begynt på skolen igjen. Det merkes i medielandskapet også, hvor det kriges og utkjempes nye slag hver dag. Fra Facebook sin side handler det om krigen mot AdBlock, og blokkering av annonser på Facebook sin desktop-utgave, mens hos VG utspiller det seg en krig om nyhetene – og hvor du får nyhetene dine fra. Fra VG eller fra Facebook.

Analyseselskapet Nielsen har undersøkt forholdet og forskjellene mellom egenprodusert innhold og reklame i pre-rolls, og konklusjonen overrasker muligens ingen.

Twitter skal gjøre Moments tilgjengelig for alle, men det Twitter-brukerne har vært opptatt av – eller bekymret for – er om Twitter har tenkt å legge inn årene. Facebook tilbyr nye innsiktsmuligheter for 360-videoer, og Instagram vurderer å la deg lagre kladd av bilder og video før du publiserer.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.