fbpx
Google

MediaPuls 183 – Falske Facebook-videoer og mindre Google innflytelse

Falske videoer har blitt et mareritt for Facebook. Googles innflytelse på netthandel synker, og Apple vil kjøpe James Bond.

Den siste uken har flere titalls millioner mennesker fulgt med på falske direktesendinger på Facebook, som tilsynelatende skulle vise orkanen Irmas ødeleggelser på sin ferd gjennom Karibia mot USA. Nå viser det seg at en rekke populære videoer ikke ble sendt live, men i opptak – og da ikke fra orkanen Irma. 

IAB har lagt frem en ny rapport som tar for seg utviklingen innen mobilannonsering i Storbritannia. Veksten er på over 50 prosent år-over-år, og andelen begynner å nærme seg 40 prosent. Google sin innflytelse over hvordan og hvor vi handler har falt fra omlag 70 til 60 prosent på ett år. Samtidig er Googles innflytelse dominerende sammenlignet med direktetrafikk, e-post og Facebook. Og selv om vi bruker mobilen mer enn laptopen, foretrekker vi å handle online på laptop og ikke på mobil.

BBC gjør mye spennende for tiden. Deres «NRK Beta»-avdeling har lansert BBC Reality, hvor de samler all utvikling og alle som jobber med VR og AR. Samtidig jobbes det med å lage interaktive hørespill for Amazon Echo og Google Home.

Amazon og Apple har «blandet» seg inn i kampen om rettighetene til James Bond. Norske Cxense sin nye sjef kommer fra konkurrenten Schibsted, og Strossle har tredoblet omsetningen på ett år.

I sosiale medier siden sist kommer vi innom;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: Gants Tech Prep-skjorter

mediehus

Det har lenge vært tilgjengelige treningsklær med teknologi som holder deg tørr og luktfri. Nå har teknologien også kommet til pen-skjortene. Med de nye Tech Prep-skjortene fra Gant kan du stresse mellom møter, fly rundt på konferanser, eller stå på scenen og holde foredrag uten å «svette vekk».

Gant har innført tekniske kvaliteter i deres tidløse skjorter. Fordelene til Tech Prep-skjortene er at de er pustende, hurtigtørkende og temperaturregulernde. Tech Prep-skjortene til Gant tørker 6 ganger raskere enn normale penskjorter i bomull.

Som MediaPuls-lytter gir Gant deg 10% rabatt på dine Tech Prep-skjorter. Gå inn på Gant.no/MediaPuls og bruk rabattkoden MediaPuls.

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

 

Bilde: anttilipponen Hurricane Irma 2017 09 07 via photopin (license)