fbpx
lykkes med media

Å lykkes med media – S3E95

Mina Gerhardsen har bakgrunn som blant annet journalist og informasjonsrådgiver, og er forfatter av boken «Å lykkes med media». Hun vet veldig godt hva som skal til for å fange medienes interesse, men også hva du bør gjøre hvis du ikke vil bli synlig i mediene.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

PR og kommunikasjon

Denne gangen er det altså PR og kommunikasjon det skal handle om. Det blir ikke enklere å komme seg på i mediene, tvert i mot. Antallet journalister blir stadig færre – selv om vi også leser og hører om ansettelser. Kampen om oppmerksomheten blir stadig tøffere og journalistene blir stadig mer kresne på hva det er de vil skrive om og dekke.

Derfor har jeg denne gangen valgt å ta frem en tidligere samtale – en tidligere episode – som da jeg nettopp møtte Mina Gerhardsen i 2019 for å snakke om hva som må til for å lykkes med media. Hva man bør tenke på, hvordan man bør tenke og hvorvidt det meningsløst å skrive pressemeldinger nå som journalistene helst vil ha sakene eksklusivt.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Journalist, rådgiver, statssekretær, generalsekretær og forfatter

Mina har bakgrunn som journalist i Dagbladet, hun var politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg mellom 2005 og 2009, og var statssekretær ved Statsministerens kontor frem til regjeringsskiftet i 2013. Hun har jobbet i Kulturdepartementet, vært kommunikasjonsdirektør i Norad og er nå ansatt som generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen. I tillegg er hun forfatter av bøkene “Å lykkes med taler” og “Å lykkes med media”.

God fornøyelse.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsor: