fbpx
lineær tv

Internett større enn TV og DAB er død!

Internett-annonsering er nå større enn TV for første gang i Norge. DAB er død, vi ble lurt. USA gir Huawei 90 dagers utsettelse og Facebook blokkerer Kinas desinformasjon om demonstrasjonene i Hongkong.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts. Lenker til alt jeg har snakket om finner du nederst i artikkelen.

IKT-Norge mister Torgeir

En bauta i norsk IT-sammenheng, Torgeir Waterhouse, forlater IKT-Norge etter 12 år, for å starte eget selskap. Sammen med Per Øivind Skard, også fra IKT-Norge, skal de jobbe med hvordan vi utvikler samfunnet, organisasjoner, bedrifter og folks liv best mulig med teknologi.

4 topptrender om podkast

Schibsteds Lina Tandberg har vært i USA, på verdens største podkast-konferanse og tatt med seg de fire største trendene innen podkast.

Barn og unge ser ikke lenger på lineær TV

Ifølge en fersk undersøkelse fra Kantar, som ble lagt frem under Arendalsuken sist uke, har barn og unges mediebruk endret seg radikalt sammenlignet med bare noen få år siden.

Internett større enn TV

Tidligere i år gikk digital markedsføring forbi print og tv i USA. Medier24 skrev 15. august at nå er internett større en tradisjonell TV i Norge. Det ble fasiten ifølge mediebarometeret for årets første 7 måneder.

DAB er død

På samme måte som at de unge har forlatt lineær-TV, er nordmenn i ferd med å forlate radioen. I alle fall DAB-radioen. I 2014 – for kun 5 år siden – lyttet nesten 70 prosent av Norges befolkning på radio daglig. Nå er det kun halvparten av Norges befolkning som lytter til radio daglig.

Leif Morten Synnevåg – som forøvrig har laget en fantastisk god podkast-serie på Soundcloud, som heter “hvem slukket lyset på FM?” – kaller det en økonomisk tragedie og ber Luksusfellen om å komme på banen.

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden