fbpx
Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro er kåret til årets beste smarttelefon av EISA

Handelskrig mellom USA og Kina til tross, Huawei beholder EISA-tronen for smarttelefoner. Huawei vinner prisen for årets beste smarttelefon for andre året på rad.

Huawei P30 Pro har høstet gode anmeldelser fra journalister og forbrukere siden den ble lansert i vår. Jeg testet Huawei P30 Pro i mars 2019, og konkluderte med at det var den beste smarttelefonen jeg noensinne hadde testet.

Huawei P20 Pro best i 2018. Huawei P30 Pro best i 2019

Nå har den fått nok en anerkjennelse, denne gang av den ledende organisasjonen for forbrukerelektronikk – EISA (Expert Imaging and Sound Association. Det er andre år på rad at en Huawei-telefon vinner kategorien «Beste smartelefon», etter at Huawei P20 Pro mottok utmerkelsen i 2018. Jeg hadde også gleden av å teste den i 2018, og konkluderte da at det var den beste (kamera)telefonen jeg hadde testet.

Kameraet trukket frem

P30 Pro høster ros for flere funksjoner, men spesielt kameraet fremheves av juryen.

– Med sin firekamera-løsning har Huawei levert enda et imponerende fremskritt i mobil fotografering. Fotografering i svakt lys er med god margin det beste du i dag kan få på en smarttelefon, mens ultravidvinkel, portrett-tele og det periskopiske 5x telefoto-objektivet passerer alle konkurrentene. Huawei P30 Pro imponerer også med sin sterke vannsikrede konstruksjon, den fremragende skjermen, rask fingeravtrykkleser i skjermen og meget gode batteritid, som støttes av både trådløs og kablet lading. Med RAW-format og opp til 512 GB lagring er Huawei P30 Pro den perfekte følgesvennen for dedikerte fotografer.» skriver EISA-juryen i sin uttalelse.

Andre aspekter ved telefonen som trekkes frem er OLED-skjermen, verdens første 7nm-prosessor og det klasseledende 4200 mAh-batteriet. Sistnevnte har en brukstid på to dager med vanlig telefonbruk.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Om EISA-awards

EISA består av ekspertmedier fra hele spekteret av forbrukerelektronikk i over 30 land. Hvert medlem bidrar til en eller flere av EISAs seks ekspertgrupper. Årlig nominerer de en liste over produkter som de anser som fremtredende i hver av disse ekspertgruppene. Nominasjoner blir deretter presentert på EISAs generalforsamling, hvor medlemmene gjennomfører en grundig diskusjon før de stemmer for vinneren av hver kategori.

Prisen for «Beste smartelefon 2019/20» vil offisielt overekkes Huawei 6. september, i forbindelse med IFA-messen i Berlin.