fbpx
Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro – Beste (kamera)telefonen jeg har testet

Det er ingen tvil om at Huawei kan det å lage gode smarttelefoner. Isolert sett en utrolig mye bedre telefon enn Apple iPhone X. Men holder det å ha den beste telefonen?

Jeg er klar over det. Jeg er subjektiv her. Huawei sin P20 Pro knuser iPhone (vil jeg påstå) på hardware og software. Totalt sett gir den deg en bedre brukeropplevelse. Så lenge jeg kun tenker på telefonen.

Men den hamler ikke opp med Apple sitt totale økosystem som samlet sett gir en bedre brukeropplevelse. Sømløsheten mellom datamaskin, nettbrett og smarttelefon klarer ikke Huawei å slå Apple på. Ennå. I tillegg kommer telefonen til kort når vi ser på alt av tilleggsutstyr Apple-kundene kan velge å vrake mellom. Så fremst du ønsker å handle i Norge.

«Not sexy enough»

Scott Galloway sier at Apple er det nærmeste du kommer til sex. Apple-brukere «kler» seg med sine produkter. Det er status. Vi identifiserer oss med de produktene vi kjøper. Huawei har det beste produktet, men Apple gir deg den beste følelsen. Såpass sterkt er dette «forholdet» at min datter på 12 år velger å gå med en ødelagt iPhone, fremfor en ny og velfungerende Android-telefon.

Og det viktigste for henne – foruten selve følelsen; «alle» andre jentene i klassen har iPhone…. og melder med hverandre via iMessage.

Her er min vurdering av Huawei P20 Pro

Jeg har fått låne en Huawei P20 Pro en stund nå og elsker kameraet. Jeg elsker skjermen. Jeg elsker brukeropplevelsen og hvordan Google-tjenestene fungerer sømløst seg i mellom. Jeg elsker batterikapasiteten og at jeg kan lade den med USB-C. Uten adapter fra min MacBook Pro til Huawei P20 Pro. Men elsker jeg den nok til å kvitte meg med iPhone?

 

 

Spørsmålet blir om Huawei klarer å få meg til å elske telefonene deres nok til at jeg elsker hele Apple sitt univers mindre. Svaret i dag er nesten, men nesten er ikke godt nok.