fbpx
InShot

InShot – min favorittapp til å lage videoer på mobilen

iPhone-appen InShot fungerer perfekt til å gjøre horisontale videoer, vertikale. Den gjør også veldig mye mer. Et must for alle mobile vloggere.

App-tips

Det er ikke «hver dag» jeg skriver om apper lenger. Dette får være unntaket. Rett og slett fordi InShot er en såpass god app at jeg vil anbefale alle å sjekke den ut. Spesielt de som liker å filme med mobilen. De som kanskje trenger å gjøre om horisontale videoer, vertikale.

Vertikale videoer

For at de skal passe bedre til Snapchat, Facebook og ikke minst Instagram. Selv YouTube har omfavnet vertikale videoer. Og det er kanskje ikke så rart. Vi holder tross alt smarttelefonene våre vertikale i 96 prosent av tilfellet. 

Les også: Derfor bør du filme vertikalt og ikke horisontalt

«Hans-Petter hater matlaging»

Men InShot gjør så utrolig mye mer også. Nylig lagde jeg en liten video av meg selv som motvillig lager mat. Og da mener jeg motvillig med stor M. For jeg hater å lage mat. Og jeg hater nok enda mer å lage mat jeg blir tvunget til å lage. 

Uansett. Hele filmen ble laget vertikalt. Med selfiestangen Sudo – som også fungerer som en tripod – kunne jeg plassere min iPhone X vertikalt. Alt i alt ble hele matlagingen filmet i løpet av 50 mer eller mindre korte klipp. Og ironisk nok støtter ikke Apple sin egen mobile videoredigerings-app – iMovie – vertikale videoer. Derfor InShot. Så langt hadde jeg kun brukt appen til å gjøre om horisontale videoer, vertikale.

Nå derimot ble appen brukt til å «stitche» sammen alle klippene, med overganger, bakgrunnsmusikk, raskere tempo, lyd-effekter og tekst. Matlagingen tok kanskje en halvtime. Redigeringen av videoen like lang tid.

Resultatet ser du her: 

 

Hovedfunksjoner:

 

InShot laster du ned fra App Store her.