fbpx
markedsføringsloven

Google kopierer Apple, de eldre står for veksten i sosiale medier og Forklart bryter (muligens) markedsføringsloven – Episode 66

Google vil lukke deg inn i deres økosystem, slik Apple har gjort det. Det er de eldste mannfolka som står for veksten i sosiale medier. Og Aftenposten bryter sannsynligvis markedsføringsloven med Forklart Annonsørinnhold.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Google Ambient Computing

Google er nå i ferd med å utvikle et økosystem som også involverer deres egen hardware. På samme måte som Apple har bygd et økosystem rundt sine hardware-produkter og utvidet det med programvare og tjenester, er nå Google i ferd med å gjøre det samme – men i motsatt rekkefølge.

Delinger av nyheter fra Aftenposten i sosiale medier falt med nesten 50% på en måned

For 9 gang i år tar jeg for meg hvordan deling av nyheter i sosiale medier utvikler seg. Og det da i følge analysetjenesten til Storyboard. Dagsavisen vokser mest – og det for 5. måned på rad, mens Aftenposten raser og forsvinner ut av Topp 10-listen for første gang i 2019.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Eldre mannfolk står for veksten i bruk av sosiale medier

Ipsos sin SoMe-tracker for Q3-19 ble publisert 1. november, uten de store endringene. I flere år har det blitt hevdet at de «unge har forlatt Facebook». Det er en grov overdrivelse, selv om det er et frafall av unge kvinner og menn. Frafall er det å spore i alle sosiale nettverk, med unntak av LinkedIn. Vekst er det også å spore, i enkelte demografier, og da spesielt blant eldre menn.

Bryter Aftenposten markedsføringsloven med Forklart Annonsørinnhold?

I Markedsføringsloven paragraf 15 kan vi lese at det er “forbudt, uten mottakerens forutgående samtykke, å rette markedsføringshenvendelser til fysiske personer ved elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon”. Når Aftenposten velger å sende meg reklamefinansierte episoder, levert av Equinor, uten at jeg har abonnert på det, så er det grunn til å spørre seg om ikke Aftenposten bryter markedsføringslovens paragraf 15.

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer

Bilde: mari lezhava via Unsplash