fbpx

Facebook lanserer ferie-algoritme

Facebook sin ferie-algoritme gjør det enklere for deg å dra på ferie uten at noen har ansvaret for å håndtere sosiale medier.

Din organiske rekkevidde kan stå i fare for å bli kraftig redusert nå som ferien står for tur, og da hadde det vært veldig beleilig om Facebook tok hensyn til at færre var på jobb, slik at du ikke kom hjem fra ferien med en Facebook-side nesten ingen var engasjert i. Den gang ei, dessverre. I tillegg til redusert rekkevidde kan du risikere å komme hjem til en Facebook-side (og andre sosiale nettverk) som har blitt overlatt til seg selv og «kuppet» av misfornøyde kunder (og utspekulerte konkurrenter) om du ikke har lagt en plan for hvordan de sosiale kanalene skal håndteres i ferien.

Dessverre ingen ferie-algoritme

Facebook har selvsagt ikke innført en egen ferie-algoritme. Når det er fri over en lengre periode er det derfor viktig at du har en god plan på hvordan Facebook og andre sosiale nettverk skal håndteres og ivaretaes.

Her er to ting du kan tenke på før du og mange kollegaer tar seg fri:

Lagrede svar på Facebook

Facebook lanserte for ikke så lenge siden muligheten til å lage ferdige svar som gjør det enklere å respondere raskere på henvendelser som kommer inn på Facebook-siden. I disse ferie-tider kan det derfor være fornuftig å lage en liten «ferie-modus» melding, så kjøper du deg litt tid til å svare skikkelig på et litt senere tidspunkt.

Facebook-melding-feriemodus-hanspetter

God plan å planlegge godt

Ikke glem at selv om du har logget av, så har kundene dine med stor sannsynlighet ikke gjort det samme. Internett og sosiale medier tar ikke ferie, og har du produkter, varer og tjenester som kan være aktuelle for «allmenheten» kan fort din Facebook-side bli aktuell for et spørsmål fra en undrende eller misfornøyd kunde. Håndterer du dialogen og kommunikasjonen med dine kunder dårlig under en ferie, kan du risikere å komme hjem til en «helt ny» Facebook-side og redusert omdømme.

SproutSocial i perioden juni til august 2014. Det er roligere under en sommerferie, men helt stille er det aldri.

SproutSocial i perioden juni til august 2014. Det er normalt mindre aktivitet under en ferie, men helt stille er det aldri.

Hvordan har du og din virksomhet planlagt ferien?

[polldaddy poll=8956973]