fbpx
Facebook

Facebook, Instagram og YouTube vil nå 6,5 milliarder brukere innen 2023

Veksten til de største plattformgigantene ser ikke ut til å avta med det første. Frem mot 2023 vil Facebook, Facebook-eide Instagram og Google-eide YouTube, legge på seg ytterligere 800 millioner brukere, og dermed nå 6,5 milliarder brukere.

Antall internett-brukere verden over fortsetter å vokse i takt med at stadig flere utstyres med smarttelefoner, samtidig som stadig flere får tilgang til 4G og etter hvert også 5G. I løpet av pandemien har også adopteringen skutt fart, noe som har ført til en ytterligere akselerert brukervekst for de aller største plattformgigantene. Og det er ingenting som tyder på – til tross for mange dystre spådommer om «peak growth» i løpet av de siste årene.

Nesten 1 milliard nye brukere på 2 år

Frem mot 2023 vil Facebook, Instagram og YouTube alene vokse med nesten 1 milliard nye brukere; 800 millioner for å være mer nøyaktig, ifølge data fra Statista. Ifølge dem hadde Facebook alene over 2,1 milliarder aktive brukere i 2019.

Som en konsekvens av pandemien forventes Facebook å vokse til 2,4 milliarder i løpet av 2021, og til 2,63 milliarder brukere innen 2023, en økning på over 100 millioner nye brukere hvert år. Det er intet mindre enn imponerende gitt alle skandaler og spådommer om at «toppen var nådd for lengst».

Facebook

Kilde: Statista

Les også: Facebook har opphevet tyngdeloven

Facebook har opphevet tyngdeloven

 

Dataene fra Statista viser at Asia er den regionen i verden nå med flest Facebook-brukere. Og det er uten Kina. På andre plass finner vi Amerika og Europa. Verdens nest største sosiale medier-plattform, YouTube, som også er verdens nest største søkemotor, vokser derimot enda raskere enn Facebook.

Hvor mange norske virksomheter håndterer YouTube like strategisk viktig som «krangleplattformen» til Mark Zuckerberg, forresten?

Ifølge Statista vil antall YouTube-brukere vokse til 2,24 milliarder i løpet av inneværende år og vokse frem mot 2023 til omtrent 2,6 milliarder, tilsvarende en økning på hele 15 prosent på kun 2 år.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Instagram vokser raskest

Facebook og YouTube er de to største sosiale mediene, men Instagram, som er det tredje største, vokser derimot raskest. Og til tross for sterk konkurranse fra blant annet Snapchat og ikke minst fra TikTok, så er Instagram fortsatt blant de mest nedlastede appene i både Apples App Store og Googles Play.

Innen 2023 forventes antall aktive Instagram-brukere å ende opp på 1,3 milliarder, en vekst på nesten 25 prosent i løpet av de siste par årene.

Les også: Instagram-brukerne ser ikke så desperate ut

Instagram-brukerne ser ikke så veldig desperate ut

 

YouTube-potensialet i Norge er enormt

Det er med andre ord lite som tyder på at virksomheter kan eller bør vurdere de tre største sosiale medie-plattformene. Tvert i mot bør kanskje innsatsen øke, og her til lands – i Norge – er det kanskje mest av alt YouTube som representerer det største potensialet, for her er i alle fall min erfaring at de fleste virksomheter ikke satser spesielt strategisk. Med tanke på at YouTube er verdens største video-plattform, verdens nest største sosiale medie-plattform, verdens nest største søkemotor og det faktum at «video is eating the world», så bør flere finne veien til YouTube med mer enn bare banner-annonser.