fbpx
vertikale videoer

Er vertikale videoer det eneste riktige å satse på i sosiale medier?

Buffer «svidde» av 6.000 dollar for å teste ut hvilket videoformat som fungerte best på Facebook og Instagram. Vertikale videoer ble ikke overraskende testvinneren.

Horisontalt eller vertikalt?

November 2017 møtte jeg Calle Sjønell – den nordiske sjefen for Facebook Creative Shop – om vertikale vs horisontale videoer på Facebook. Om stående eller liggende videoer. Hans klare råd, som du kan høre i episode 202 av MediaPuls, var å alltid filme vertikalt for Facebook.

Et halvt år tidligere hadde jeg listet opp 9 argumenter for å filme vertikaltSnart 2 år senere har det vel ikke blitt mindre aktuelt – mindre viktig – å filme vertikalt?

Snarere tvert i mot. I alle fall hvis vi skal tro en fersk undersøkelse fra Buffer

Vertikale eller firkanta?

Buffer brukte 6.000 dollar av egen lomme, for å finne ut hvilke video-formater som fungerte best og best til hvilke sosiale plattformer. Bakgrunnen var at de ønsket å se hvor mye som hadde endret seg etter deres 2017-undersøkelse som de gjorde sammen med Animoto, hvor de hadde sammenlignet firkanta- og vertikale videoer.

Buffer hevder å vite at firkanta videoer oppnår 30 til 35 prosent flere video-avspillinger og 80 til 100 prosent økning i engasjement, sammenlignet med horisontale videoer på mobil. Derimot savnet de en undersøkelse som viser hvordan vertikale videoer “slår an” på Instagram og Facebook – både i nyhetsfeeden og i Stories.

Her er noen av hovedfunnene fra Buffer sitt eget eksperiment;

Facebook-reklame lever i beste velgående

Foruten de funnene som Buffer fikk ut av de 6.000 dollarene de brukte for å finne ut hvilket video-format som fungerte best – firkanta eller vertikale – så kunne de også konstatere blant annet at;

Sjekk ut alle funnene fra undersøkelsen på Buffer.com.

 

Bilde: Hermes Rivera via Unsplash