fbpx
video

Emotions Rules – Episode 32

Thomas Engeset er fallskjermjegeren som ble freelance TV-produsent og ekspert på å lage unikt, kreativt og engasjerende videoer for TV-profiler som Herman Flesvig, Lars Monsen og Helene Olafsen, til TV og sosiale medier.

Godt innhold er det vanskeligste å lage

«Det vanskeligste er det gode innholdet», skrev jeg på HansPetter.info for 3 år siden. Da siktet jeg spesielt til det å skrive godt. For det er mye enklere i dag å sette opp en blogg, eller en nettavis, opprette en Facebook-konto, opprette en YouTube-kanal, Instagram- eller Snapchat-konto og lære seg triks som når det er best å legge ut, eller hvordan du best bør booste en post for å nå et gitt publikum.

Derimot er det mye vanskeligere å skrive godt. Ta gode bilder, lage gode podkaster eller produsere gode videoer. Og i denne episoden skal det handle om video.

Fallskjermfantast og ekspert på kreativ historiefortelling

Gjesten min denne gangen heter Thomas Engeset. Han er tidligere fallskjermjeger – nå fallskjermhopper, snowboarder, skuespiller, manusforfatter, fotograf og freelance TV-regissør, med flere av Norges største tv-programmer på samvittigheten. Thomas tok sin filmutdannelse på Westerdals og ble i ung alder kjent for sin rolle som Kjell Jensen i de tre første Olsenbanden Junior-filmene.

Thomas har blant annet vært med på å filme og regissere Camp Senkveld på TV 2, Nissenes Mester på NRK, Underholdningsavdelingen, Sommeråpent, Ramm, ferdig, gå – og «hang» med Helene Olafsen under fotball-VM i Russland, hvor de to lagde utrolig mange morsomme og kreative innslag for både TV-apparatet, men ikke minst for sosiale medier.

Med sin bakgrunn som ideutvikler og improvisasjonsskuespiller er en av styrkene til Thomas å lage originalt innhold som fenger. Det er lett å se hvis man stikker innom Instagram-profilen hans for eksempel – Instagram.com/thomasengeset. Eller når man blir klar over hvilke TV-produksjoner han har produsert.

Kan alle bli gode til å lage gode videoer?

Og derfor ville jeg slå av en prat med Thomas – for at du og jeg skal lære oss litt mer om hva det er som funker når det kommer til video. Hvordan han tenker – fra ide til filming og så til klipping. Hva for utstyr som må til – fra kamera-utstyr til redigeringsprogram.

Og ikke minst – kan hvem som helst bli god til å lage gode videoer?

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden