fbpx
influencer marketing

De fleste influencerne kjøper aldri falske følgere – S4E128

Influencere og influencer marketing har nesten alltid vært synonymt med bråk. Manglende merking, dårlig dømmekraft, tvilsom etikk og moral, dårlig innflytelse overfor yngre, og kjøp av følgere og engasjement. Jeg møtte gründeren og CEO for Inzpire.me, Mats Lyngstad, for å diskutere influencer marketing og Covid-19, falske følgere, bråk i influencer-leieren og veien videre for Inzpire.me.   

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercast, TuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Se samtalen med Mats Lyngstad fra Inzpire.me

 

Bråk og engasjement

Få yrker skaper mer bråk og engasjement enn de som tjener til livets opphold som influencere og som tjener penger på influencer marketing. Mediene sirkler rundt de mest populære influencerne i håp om at de tråkker i salaten. For influencere som driter seg ut, er klikk-garantister. Mediene elsker å hate influencere. Ikke minst fordi de er levende pengemaskiner som i økende grad “stjeler” annonseinntektene til de tradisjonelle mediene.

Uansett – influencer marketing har kommet for å bli – om ikke for evig og alltid, så i alle fall inntil videre. En influencer (opinionsleder eller påvirker) er en person som i kraft av å være kjent, influerer sitt publikum gjennom egne kanaler. Det være seg på Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, TikTok – eller på egen blogg. Det finnes i dag flere selskaper som livnærer seg på å være leddet mellom en annonsør og en influencer – eller “creator” som mange også har begynt å bruke som begrep.

Inzpire.me

Det norske selskapet Inzpire.me har utviklet en plattform og tjeneste som i stor grad automatiserer dette mellomleddet, hvor annonsører enkelt kan filtrere seg frem til akkurat den eller de influencene som passer til et kort eller langt samarbeid. Og primus motor bak Inzpire.me, er gjesten min denne gang. Mats Lyngstad er grunnlegger og toppsjef i Inzpire.me, som ble etablert i 2016. Mats har også bakgrunn fra blant annet Venture Factory og Facebook, og har sin utdannelse fra NHH. Jeg slo av en prat med Mats for å diskutere influencer marketing og Covid-19, influencere som kjøper falske følgere og engasjement, krangler og bråk i influencer-leieren og veien videre for Inzpire.me.

 

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsorer