fbpx

YouTube tar opp konkurransen mot Facebook Live med Uptime

UpTime lar deg møte venner, dele og se på YouTube-videoer, i tillegg til å legge til stickers, emojis og kommentarer i sanntid. Men er det nok? Jeg har testet!

Det er et team fra Googles interne inkubator, Area 120, som har utviklet Uptime. Ironisk nok er appen kun tilgjengelig via iOS. I tillegg til en invitasjonskode – PIZZA fungerte for meg – er appen kun tilgjengelig med en amerikansk iTunes konto.

#Fail again?

Google har det med å aldri lykkes med et sosialt nettverk, og jeg tror ikke de kommer til å lykkes denne gangen heller. Og sammenligningen med Facebook Live er mer eller mindre meningsløs. Med noen unntak. På iTunes beskriver de Uptime slik:

– Uptime is a place to share and watch videos together with friends. Easily share your favorite YouTube video and bring friends together to watch, chat, and have fun.

Problemet er bare at du kun kan dele videoer som allerede ligger på YouTube. Disse videoene kan du dele videre i Uptime, også kan venner og bekjente kommentere, like og slenge på emojis og stickers. Men du kan ikke ta opp en video og dele den via Uptime, ei heller streame live – noe som er hele poenget med Facebook Live. I tillegg har du ingen muligheter til å samtale privat.

YouTube er fortsatt en god plattform, men i liten grad et sosialt nettverk.

Men de øvrige forsøkene på å etablere et sosialt nettverk har mer eller mindre «tryna«.

Google har aldri klart å knekke sosiale medier-koden

Google+ ble aldri en seriøs utfordrer til Facebook. Men Google+ er på ingen måter det første sosiale nettverket fra Google som ikke ble en hit;

Google+ eksisterer fortsatt, men er sterkt redusert i funksjonalitet. I løpet av det siste året har Google lansert en rekke nye apper. Frittstående meldingsapper for tekst, video eller telefoni – som heller ikke har slått an.

Og nå altså Uptime. Som forsøker å bli et slags sosialt nettverk rundt YouTube-videoer.

Jeg tror ikke det hjelper med emojis og stickers. Eller et bilde av deg selv som går i «bane» rundt videoen for å vise hvor du er i avspillingen. Det hele virker lite gjennomtenkt og direkte klønete.

Men kanskje jeg tar feil. Det er flere positive omtaler av appen på App Store;

– Just started, and I love the concept! Great app to have conversations and chat with long distance friends while watching videos! ???

Jeg har svært liten tro på at det her vil slå an. Google demonstrerer mest av alt at de fortsatt ikke har ansatte som forstår seg på sosiale medier. Dette er en merkelig forsøk på å skape noe som er «litt av alt» – men som mangler kanskje det viktigste; muligheten til å dele noe selv. Jeg må først inn på YouTube-appen for å spille inn en video. Så inn på Uptime for å chatte om den med venner?

Seriøst?

Uptime er allerede ut av min iPhone.

Prøv igjen!