fbpx

Verdensledende teknologiselskap fra Kongsvinger redder de tapte bildene dine!

I 40 år har teknologiselskapet Ibas på Kongsvinger hjulpet virksomheter og privatpersoner med rekonstruksjon, sletting og etterforskning. Det har gjort selskapet verdensledende. 

Til tross for at vi kjøper oss backup-løsninger og abonnerer på skyløsninger for å lagre våre data, har etterspørselen til tjenestene og spisskompetansen til Ibas på Kongsvinger vokst år etter år.

Og det er kanskje ikke så rart. For til tross for at vi kan lagre våre bilder hos Google eller Apple – avhengig av hvilken smarttelefon vi har. Til tross for at vi kan kjøpe oss rimelig datalagring av alle våre dokumenter – fra våre laptops, nettbrett og smarttelefoner – så er det mange som glemmer å ta backup. Det er mange som kanskje tar backup av bildene, men glemmer å gjøre det av andre dokumenter.

Og den forglemmelsen kan koste dyrt. Telefoner og andre enheter som lagrer data – være seg bilder, filmer, lydopptak, Word-dokumenter, presentasjoner, regneark, med mer kan fort virke å være tapt for alltid, den dagen maskinen «konker» ut. Kanskje er det disken som har «snurret for siste gang«. Det kan være pjokken som har «pælma» mobilen i toalettet eller andre uhell som skaper «krisestemning» enten hjemme eller på jobben.

Fra helvete til himmelen

I 2012 opplevde jeg et av mine livs største kriser. Bildene jeg hadde lagret fra 12 år tilbake var plutselig ikke tilgjengelige på den eksterne diskløsningen som «snurret og gikk» i nettverket mitt hjemme. Hele NAS-et (Network Attached Storage) mitt gikk plutselig i stykker. Det hjalp ikke at jeg hadde speilet diskene, slik at jeg alltid hadde en kopi hvis orginalen gikk i stykker. Hadde huset brent ned eller jeg hadde blitt utsatt for et innbrudd, hvor tyvene hadde tatt med seg min NAS, hadde jeg også vært like lang.

Jeg kviet meg lenge og forsøkte meg med diverse programmer jeg lastet ned fra internett, i håp om å finne bildene og videoene fra 12 år tilbake, men uten hell.

Verdensledende i å gjenskape data

Redningen fant jeg på Kongsvinger. Ikke i Sillicon Valley, Trondheim, Oslo eller Sogndal. Men på Kongsvinger, hvor det 40 år gamle teknologiselskapet Ibas holder til. Kongsvinger er kanskje ikke byen du forbinder med verdensledende teknologiselskaper, men det hindrer ikke Ibas i å samarbeide med flere av de største teknologiprodusentene i verden, som Cisco, Dell, HP og Microsoft.

Og til tross for at de er verdensledende og jobber med noen av de største teknologiprodusentene, så tok de også jobben med å rekonstruere mine private bilder og filmer.

Og til tross for at det blir stadig vekk enda enklere å lagre bilder, filmer og andre dokumenter i skyen, så fortsetter oppdragsmengden til Ibas å vokse.

Aldri hatt mer å gjøre – privatmarkedet vokser mest

I 2012 – da jeg trengte hjelp fra Ibas – hadde selskapet i løpet av de siste 10 årene halvert staben fra 45 til 22 ansatte. I løpet av de siste årene har derimot – ironisk nok egentlig, med tanke på hvor mye billigere og mer tilgjengelig skytjenester har blitt – så har Ibas aldri hatt mer å gjøre enn nå.

Og det er i privatmarkedet hvor veksten er størst. Det kan kanskje virke litt overraskende, men faktum er at vi har heller aldri hatt så mange «dingser» som kan lagre data som nå i dag. Laptoper, nettbrett og smarttelefoner er bare tre eksempler. Det kan være minnepinner, SSD-kort til digitale kameraer, spillkonsoll som Playstation og XBOX og veldig mye annet. Det er nok også et tilfelle at kanskje «far i huset» er flinkere til å lagre sine dataer i skyen enn mor. Og flinkere til å huske på seg selv og kanskje glemme barna.

Kostnadsoversikt på 4 timer

Sannsynligheten er stor for at du også har ødelagt utstyr hjemme hvor det er lagret minner og andre dokumenter som har en verdi. Før du «går i kjelleren» bør du først sjekke med Ibas om de kan redde deg. Ibas klarer faktisk å finne igjen data i 9 av 10 tilfeller og du vil ha et kostnadsestimat fra Ibas kun 4 timer etter at de har mottatt det ødelagte datautstyret.

ibas

Ved å ta kontakt med Ibas får du;

Gjør som meg hvis uhellet skulle være et faktum. Ta kontakt med Ibas. De kommer fra Kongsvinger og er verdensledende på det de holder på med.