fbpx
IBAS

IBAS tok meg fra helvete til himmelen

Da alle minnene fra de siste ti årene så ut til å være tapt for alltid…..

Hva gjør du når alle filmer og bilder du har samlet gjennom de siste ti årene er «gone out of the window»? Hva gjør det med stemningen hjemme tror du? Og hva gjør det med eget selvbilde når du har overbevist din bedre halvdel at du har «peil» og vet hva du driver med. Jeg har jo til og med skrevet mye om hvor avansert nettverksløsning jeg har installert hjemme.

I kjelleren hadde jeg installert en NAS med to harddisker som speilet hverandre, slik at den ene harddisken kunne «ryke» uten at det gjorde noe – for da hadde jeg jo uansett den andre disken å støtte meg til.

Fremkaller aldri bilder

Siden jeg traff min kone for 10 år siden har jeg ikke fremkalt ett eneste bilde. Alt lå på den NAS-boksen i kjelleren. Vår første tur til Paris, den «digge» turen til Barcelona hvor jeg fridde på mine knær. Hele graviditeten med våre tvillinger. Fødsel, konfirmasjonen til min eldste datter, bryllupet vårt. Korte og lange «hjemmesnekra» filmer, osv. Hvor langt på vei til helvete hadde du vært om alle minnene dine hadde blitt ødelagt og tapt?

To ødelagte disker og en ødelagt NAS

En dag fikk jeg plutselig ikke kontakt lenger med «minnene» mine. NASen så ut til å funke, men det var det….og ikke lenge etterpå var det heller ingen kontakt å få. Først brukte jeg den første tiden til å nekte for det hele – og konemor fikk heller ikke vite noe som helst om det. Jeg googlet som en tulling etter diverse apper til min MacBook som kunne hjelpe meg å hente ut filmer og bilder fra diskene etter at jeg hadde kjøpt meg en harddisk docking stasjon fra Akasa på Komplett. Den gang ei. Jeg kom så langt at jeg kunne se filstrukturen og et par bilder, men det var det. Etter mye innestengt frustrasjon måtte jeg fortelle de dårlige nyhetene.

IBAS, IF & Jotta

«Mistet ditt digitale liv? Ibas har skreddersydde løsninger for å hente fram igjen digitale bilder, video, musikk, familiedokumenter, fortrolige og private dokumenter.»

IBAS kommer til å koste blod tenkte jeg. Jeg kjente til IBAS fra min tid i Cisco, og hadde hørt flere historier om dette selskapet på Kongsvinger som hadde klart å redde harddisker som mer eller mindre så ut som forbrente kullklumper.

Etter litt og frem og tilbake mellom hode og hjerte – hvor mye er 10 års historie verdt i penger egentlig – så stod jeg igjen uten alternativer. Diskene måtte sendes inn, bilder og filmer måtte reddes. Om det så skulle koste meg et «worst case scenario» på over 20,000 kroner så ville det fortsatt være verdt det.

I tillegg ble jeg også forholdsvis lettet etter å ha sjekket med forsikringsselskapet mitt If. Her fikk jeg raskt beskjed om at forsikringen min ville kunne dekke store deler av regningen. Dermed var det klart – diskene måtte sendes til IBAS.

Kort tid etterpå var jeg i himmelen

Det tok ikke lang tid før jeg fikk følgende tilbakemelding fra IBAS:

– Det er ikke oppdaget noen fysiske feil på enhetene som er sendt inn til oss. Vi anbefaler å rekonstruere data og levere dette på en ny ekstern harddisk.

Regningen ble omtrent halvparten av «worst case scenarioet». Og If betalte ut mer eller mindre hele beløpet til meg to dager etterpå. De gamle diskene ble sendt til meg i retur, sammen med en ny disk hvor all rekonstruert data – det vil si 100 prosent av det jeg først trodde jeg hadde mistet.

Ny NAS er på vei, nye disker er på vei, men det som allerede er fikset er en ekstra sikkerhetsløsning når det kommer til lagring av verdifulle minner. En ting er å ha en harddisk, en annen ting er å ha to disker som speiler hverandre i en NAS – men hva hvis alt går galt – diskene ryker, huset brenner det, osv.

Da er det kun én ting som gjelder spør du meg – lagring ut-av-huset! Hva gjelder online-lagringsaktører er det mange å velge mellom – spesielt internasjonale. Jeg ønsket meg her en nasjonal aktør som er såpass stor at selskapet plutselig ikke går konkurs og forsvinner sammen med bildene mine. JottaCloud – tidligere kjent som JottaOnline – kunne tilby meg ubegrenset lagringskapasitet for kun 49 kroner i måneden! Helt sykt bra, og støtter det meste som går av laptops, nettbrett og smarttelefoner også.

Skulle du havne i samme situasjon kan jeg varmt anbefale IBAS. Sjekk også opp med forsikringsselskapet ditt om hva de eventuelt kan hjelpe deg med å dekke av kostnader. Og uansett bør du vurdere å sikre deg ekstra ved å flytte også en sikkerhetskopi ut av huset.

Tross alt er dine digitale minner verdt det!

Disclaimer: IBAS har i ettertid av min opplevelse med selskapet blitt en annonsepartner til HansPetter.info, men har ikke bestilt eller betalt for dette blogginnlegget.