fbpx
lifehacks

Life hacks for den hybride høsten – bruk hue mer og hjertet mindre

Jeg har laget en liste bestående av 14 life hacks for den hybride høsten. Litt for gøy, men også litt på alvor.

Samfunnet åpnes igjen. Det er snart valg. Verden brenner. Taliban regjerer. Og influencerne selger kroppen sin på Only Fans. Bare for å nevne noe av det som har skjedd i det siste, eller som er i ferd med å skje. For å møte tiden fremover har jeg derfor satt sammen en liste bestående av 14 tips og råd – aka life hacks – som kanskje kan bidra til å gjøre hverdagen din litt bedre, litt tryggere og til å fatte bedre beslutninger. 

Alle 14 tips og råd finner du under videoen også.

 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Her er alle 14 tipsene i sin helhet

 1. Ikke vær en anti-vakser. Ta vaksinen. Bruk huet
 2. Ikke tro på alt du leser, bare fordi det står skrevet på internett eller fordi en av vennene dine har delt det på Facebook. Vær mer kildekritisk.
 3. Ikke kommenter før du har lest hva saken handler om. Gjør en innsats for å ta ballen og ikke spilleren. Vær gjerne kritisk, men saklig – og kom gjerne med forslag, innspill, nyanser. Ikke bare syting. Har du ikke noe fornuftig å si – som tilfører noe nytt og nyttig – så er det like greit å holde fingrene borte fra tastaturet.
 4. Les mer! Les flere bøker, artikler, bloggposter. Hør på flere podkaster. Se på flere videoer. Forsøk å utfordre dine egne meninger og holdninger. Bruk mindre tid på forumer og kommentarfelt. Støtt redaktørstyrte medier. Styr unna de andre.
 5. Vær litt mindre naiv og litt mer paranoid på internett. Bruk sterke passord og tofaktorautentisering når du kan. Alt og alle blir utsatt for cyberangrep.
 6. Ikke all teknologiutvikling er til det bedre. Ikke vær en tekno-sjåvinist. Alt kan ikke løses med teknologi. Spesielt ikke i et bærekraftsperspektiv. 
 7. Vær nysgjerrig. Det som er uvirkelig i dag er kanskje virkelig i morgen. Aksepter at det som er i dag, kanskje ikke er i morgen. Samtidig er det viktig å huske på at ting tar tid. Vi overvurderer ofte effekten til å begynne med, men undervurderer det etterpå. 
 8. Husk å bruk stemmeretten din, men ikke stem bare med hjertet, men med hjernen også. Ikke la livet ditt styres for mye av det emosjonelle. Bruk hodet ditt på det rasjonelle også. 
 9. «Blury background» ser ofte litt dust ut. Hold det heller ryddig på kontoret. Et ryddig kontor gjør det også enklere å holde et ryddig hode. Og det gjør det enklere å fatte bedre beslutninger. Bedre beslutninger er som vi alle vet, bedre enn dårlige. 
 10. Livet er kort. Bruk mer tid på det som gir deg energi, mindre på det som tar. Det er ingen skam å «unfriende», slette eller blokkere personer som gjør livet surt for deg. Og før du begynner å hate på meg, er det viktig her å skille mellom konstruktiv kritikk, nye perspektiver og nyanser, og direkte gjødsel, destruktive kommentarer, trusler, rasisme og hatprat. (Man kan jo for eksempel spørre seg hvor viktig det er å bruke tid på folk som tror at verden er flat)
 11. Vi endrer oss sjelden før vi må. Før vi blir tvunget til det – før vi står midt opp i en krise. Med de endringene som kommer som følge av teknologiutviklingen, vil det ofte være for sent. Forsøk etter beste evne å være en del av endringen, fremfor å bli endret. På samme måte som det er viktigere å tenke på hvordan vi kan skape nye arbeidsplasser, fremfor å beskytte eksisterende. 
 12. Endringer tar også lengre tid enn vi tror, men kortere tid enn vi ser. Derfor er det alltid viktig å lære av fortiden for å forstå fremtiden. Samtidig er det viktig å ikke basere fremtiden på fortiden. 
 13. Vi har en tendens til å ta all ære selv når ting går bra og skylde på alle andre når det ikke går vår vei. Forsøk etter beste evne å spille hovedrollen i ditt eget liv, fremfor å overlate regien til andre. 
 14. Og til slutt – det er mye enklere å gi råd, enn å følge dem selv :)