fbpx
Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug skaper flest reaksjoner

Engasjement er en ting. Reaksjoner en annen. FrPs Sylvi Listhaug engasjerer mest og skaper også flest reaksjoner. Det være seg likes, hjerter, latter og tårer.

På samme måte som ikke all PR er god PR (lenger), er heller ikke all engasjement nødvendigvis positivt. Mens vi tidligere måtte ta til takke med å Like, kan vi i dag reagere på flere måter på en Facebook-post. Og det gjør vi.

Les også: Sylvi Listhaug doblet medieomtalen på én uke (NRK)

Ingen annen politiker (om dagen) får mer medieomtale enn Sylvi Listhaug. Og ingen annen politiker skaper større engasjement i sosiale medier enn Listhaug. Facebook er intet unntak. Tvert i mot. Jeg har sett på den siste måneden via FanpageKarma, og det er ingen over eller ved siden av Listhaug. Ikke når det kommer til engasjement. Ei heller når det kommer til reaksjoner – uansett sort.

Frp og Høyre «ruler» på Facebook

Fanbooster har analysert aktiviteten på sosiale medier fra de politiske partiene nå rett før valget. Frp og Høyre tar en overlegen seier på Facebook. Jeg har sett på partilederne – og et par til. Sylvi Listhaug er ikke partileder, selv om det kan se ut slik til tider. Statsminister også. Sjeldent har jeg opplevd en politiker som har hatt tilsvarende «frie tøyler» som Listhaug. Men det ser ut som «vi» ikke kan få nok av Listhaug. I alle fall på Facebook.

Hun har ikke størst Facebook-side, men skaper størst engasjement og flest reaksjoner.

Sylvi Listhaug

Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Siv Jensen har flere fans enn Listhaug. Men som vi allerede vet, er det ikke antall «fugler på taket» som gjelder, men de du har i hånden. Og her er Sylvi Listhaug overlegen.

Sylvi poster på langt nær så mye som de fleste andre topp-politikerne. Og hun er på ingen måte aktiv på video. Det er faktisk kun Trygve Slagsvold Vedum som legger ut færre videoer enn Listhaug.

Sylvi Listhaug

Men er antall videoer viktig, hvis du fortsatt engasjerer mest?

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug engasjerer voldsomt. Men hun er ikke like dominerende som kanskje mange ville trodd. Det er et stort stykke ned til Erna Solberg (2,5% andel) og Jonas Gahr Støre (3,4% andel). Men både Rasmus Hansson og Lan Marie Nguyen Berg engasjerer stort om dagen. Og det samme gjelder Audun Lysbakken også.

Men engasjement er som sagt ikke alt. Sylvi Listhaugs aktiviteter, utspill og retorikk skaper også mange reaksjoner. Både positive og negative. Hun skaper også flest reaksjoner uansett hvilken reaksjon det er snakk om;

Likes

Sylvi Listhaug

 

Hjerter

Sylvi Listhaug

 

Latter

Sylvi Listhaug

 

Wow

Sylvi Listhaug

 

Trist

Sylvi Listhaug

 

Sint

Sylvi Listhaug

 

Når alle reaksjoner regnes sammen, og man legger til alle kommentarer i tillegg, blir det enda tydeligere hvilken sterk og tydelig stemme Sylvi Listhaug har etablert på Facebook i løpet av valgkamp-innspurten.

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug har generert over 400,000 reaksjoner, kommentarer og delinger på Facebook i løpet av de siste 28 dagene. Dobbelt så mye som nummer to, Siv Jensen – også Frp. Med Statsminister Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på delt tredje plass.

Hva betyr fans, likes, reaksjoner og kommentarer?

Men hva betyr det til syvende og sist? Hvor mange i Norge liker eller misliker politikere på Facebook? Hvor stor andel av Norges befolkning vil tydelig vise hvor de står politisk? Er enkelte politiske saker enklere å diskutere og engasjere seg i enn andre? Er valget i 2017 det første virkelige Facebook-valget?

Det får vi vite 11. september. Sylvi, Siv og Erna har over 70% av reaksjoner, kommentarer og delinger på Facebook i løpet av de siste dagene. Hvor langt unna 70% av stemmene vil Frp og Høyre være når alle stemmene er talt opp?

Hvor viktig ble det til syvende og sist å engasjere mest på Facebook? Skape flest likes, hjerter, latter, smil eller sintefjes?

Hva med Trine Skei Grande? Nesten ingen liker, elsker, ler eller på en eller annen måte reagerer på det hun legger ut på Facebook. Betyr det over og ut for Venstre – og Grande – eller vil Venstre klare å mobilisere i andre kanaler? Nok til å komme seg over sperregrensen?

Trygve Slagsvold Vedum sitter igjen med minst latter på Facebook.

Vil det bli han som ler sist som ler best?

Godt valg.