fbpx
5G

Strålefrykt, værvarsling og falske kontoer – Episode 29

5G er ikke farlig for folk og dyr, men gir oss dårligere værvarsel. Facebook fjerner millioner av falske kontoer hver dag, og gir mer engasjement til falske nyheter.

Økt strålefrykt etter hvert som 5G nærmer seg

Etterhvert som vi nærmer oss utrullingen av 5G her til lands, så vil det naturlig nok handle titt og ofte om nettopp 5G. Det nye mobilnettet vil gi oss superraskt internett. Det som også følger med i takt med utrullingen av 5G er økt «strålefrykt«. Eksperter og forskere strides fortsatt om det er en sammenheng mellom mobilbruk og kreft.

Om ikke 5G er skadelig for mennesker, dyr og insekter, er det mye som tyder på at det vil påvirke værvarslingen. Ikke været i så måte, men kvaliteten og nøyaktigheten av værvarslingen. Såpass mye at det kan stå om liv og død.

Huawei krever å få fjernet forbudet

Toppsjefen i Huawei – Ren Zhengfei – uttalte i et intervju med Bloomberg nylig at Kina ikke kommer til å boikotte Apple som en hevn på USAs forbud mot å drive business med Huawei. Nå har derimot Huawei valgt å be en amerikansk domstol å fjerne forbudet mot dem.

-Det er ingen ild og dermed ingen røyk. Kun spekulasjoner, påpeker Huaweis sjefsjurist, Song Liuping, og hevder at forbudet er grunnlovsstridig.

Facebook fjerner millioner av falske kontoer hver dag

I løpet av et halvt år har Facebook stengt 3 milliarder falske kontoer, opplyser Facebook. Kontoene ble stengt i perioden fra september i fjor til mars i år. Samtidig er det åpenbart at de ikke sletter nok. Nylig ble det avdekket en massiv kampanje for å spre desinformasjon foran EU-valget.

Og det er kanskje ikke så rart at de ikke sletter alt. For vi vet vel alle sammen at hvis det er en ting Facebook lever av – som genererer flere annonsevisninger og dermed annonsekroner – så er det engasjement. Og falske nyheter skaper mye mer engasjement enn faktiske nyheter på Facebook. Det viser en fersk studie fra Oxford University.

Samtidig er det Facebook som fortsatt gir publisistene best reach.

10 timer film i 4K lastet ned på under 5 minutter med 5G

I Sør-Korea har datatrafikken skutt i taket etter at forbrukerne har begynt å ta i bruk 5G-teknologien. Samsung har lansert Galaxy S10 5G i Sør-Korea og USA, og nå snart i England også. Cnet testet 5G-mobilen til Samsung og ble svært imponert over hastigheten. På den andre siden kan vi grue oss over hvor mye raskere vi kommer til å bruke opp datapakkene våre og hvor raskt mobilen vil tømmes for strøm.

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden