fbpx
falske kontoer

Bilde: Glen Carrie via Unsplash

Facebook har stengt over 24 millioner falske kontoer hver dag i 2019!

Falske nyheter, spredning av propaganda og annet innhold som bryter med retningslinjene til Facebook, har ført til at flere milliarder kontoer har blitt utestengt fra plattformen. Bare i løpet av de første 3 månedene i 2019 ble over 2 milliarder kontoer stengt! 

Stengt over 24 millioner kontoer hver dag i 2019

I løpet av et halvt år har Facebook stengt 3 milliarder falske kontoer, opplyser Facebook. Kontoene ble stengt i perioden fra september i fjor til mars i år. 1,2 milliarder kontoer ble stengt før årsskiftet, mens 2,19 milliarder ble stengt i januar, februar og mars. Det tilsvarer over 24 millioner kontoer som blir stengt hver dag! Stengingen er en konsekvens av at Facebook har skjerpet innholdskontrollen. Selskapet har ved en rekke anledninger fått kritikk for ikke å ha kontroll med innholdet etter avsløringer om at plattformen er brukt til skjult politisk påvirkning og til å egge til hat og vold.

5 prosent er falske kontoer

Facebook anslår at 5 prosent av kontoene som er aktive hver måned, er falske, og selskapet lover at det vil fortsette å finne nye måter å slå ned på forsøk på å bryte Facebooks regelverk.

Det er tredje gang at Facebook kommer med en rapport om hvordan selskapet forsøker å opprettholde standardene det har satt. I rapporten er retningslinjene delt inn i ni ulike kategorier, hvorav «falske kontoer» er en av dem. Blant de andre er nakenhet og seksuell aktivitet, mobbing og trakassering, hatefulle ytringer, global terrorpropaganda og vold og grafisk innhold. Dataene viser at Facebook reagerte overfor cirka 52 millioner kontoer som inneholdt vold og propaganda, samt overfor 44 millioner kontoer med nakenhet og seksuell aktivitet.

Ifølge selskapet har antall kontoer som det er reagert mot, økt på grunn av «automatiserte angrep av ondsinnede aktører som forsøker å skape store volumer med kontoer samtidig».

Bilde: Glen Carrie via Unsplash